DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Webber: Leclerc ki fog ábrándulni a Ferrariból

A versenyzéshez visszatérő Mark Webber úgy gondolja, jelenleg a „mézes heteit” tölti a Ferrari-Charles Leclerc páros, azonban két év múlva a monacóinak lehet, hogy elege lesz az olaszokból.

Az ifjú Charles Leclerc – aki a szezon előtt írt alá további öt évre a Ferrarival – a legtöbbet hozza ki ebből a szezonból, hiszen egy abszolút versenyképtelen Ferrarival már kétszer is dobogóra állhatott a monacói pilóta.

Nemrég számoltunk be róla, hogy Mark Webber egy hosszú szünetet követően tér vissza a versenypályákra, most pedig a Ferrari reménységéről ejtett néhány szót az ausztrál a Channel 4-nak. Szerinte Leclerc ki fog ábrándulni.



„Az egyik szemünket tartsuk Charles Leclerc-en” – figyelmeztetett a Red Bull egykori versenyzője. „Kíváncsi vagyok rá, miként alakulnak a következő évek közte és a Ferrari között. Jelenleg a „mézes hetek” időszakát élik, de ez meg fog változni.”

„Ha a csapat két-három év múlva is csak egyhelyben fog toporzékolni, akkor Leclerc-nek talán elege lesz a Ferrariból. Nagy vállalkozás ennél a csapatnál vezetni, és ha úgy alakulnak a dolgok, ő lehet a következő a nagycsapatok célkeresztjében” – fejtegette Mark Webber a jövőt.

Tény, ami tény, maguk a ferrarisok sem várnak maguktól csodát a 2022-es szabályváltozások előtt, de ha akkor sem sikerül győzelemre képes autót fejleszteniük, akkor Leclerc valóban elgondolkodhat a távozáson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: