Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. szeptember 27. vasárnap
F1

Wolff először beszélt konkrétan a távozásáról

Toto Wolff arról beszélt, szerinte nem fenntartható a jelenlegi F1-es modell, hiszen értelmetlen, hogy egy ember, vagyis a csapatfőnök feleljen 2000 alkalmazott munkájáért. A távozásáról is beszélt.

Hónapok óta fő téma az F1 köreiben, hogy a sikerkovács Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke marad-e jelenlegi pozíciójában, ráadásul ez a döntés Lewis Hamilton jövőjét is meghatározhatja, erről ő maga is beszélt már korábban.

A legvadabb spekulációk már odáig fajultak, hogy Toto Wolff átszerződik az újonnan formálódó Aston Martinhoz, ahol a tulajdonos fiának, Lance Strollnak még nincs szerződése 2021-re, és Lewis Hamilton követi főnökét, így az Aston Martinnál összeállna egy Wolff-Hamilton-Vettel trió.

Na de térjünk vissza a földre, ugyanis Toto Wolff jelenleg az Ezüst Nyilak csapatfőnöke, viszont vannak kétségei afelől, hogy folytatni szeretné-e ezt a munkát, miután az egészsége kezd rámenni, sőt abban sem biztos, hogy ez a megfelelő modell az F1 számára.„Nem vagyok biztos abban, hogy ez a koncepció, melyben csapatfőnökök vannak, megfelelő a mai világban egy F1-es istálló számára” – mondta Wolff még Mugellóban a Channel 4-nak. „Felelős vagyok 2000 ember munkájáért, 1000-en a motoron dolgoznak, 1000-en pedig a gyárban. Valóban egy embernek kell tartania a hátát értük?”

„Ne értsenek félre, imádom a munkámat, mindig is szeretettel végeztem, de meg kell néznünk, hogy lehetséges-e az, hogy a jövőben megszüntessük ezt a pozíciót. Migrénekkel küzdöttem, ilyen gondjaim korábban sosem voltak. Szerintem mindannyiunknak van egy szavatossági ideje, és én nem szeretnék kiválóból jóvá visszaesni, ami a teljesítményem illeti.”

Ezután olyat mondott a Mercedes csapatfőnöke, amit korábban még sosem jelentett ki ennyire egyértelműen, mégpedig azt, hogy ha kell, akkor távozik a pozíciójából: „Ha mindezt számításba vesszük, akkor talán jobb lenne, ha valaki más venné át az irányítást.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?