DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Vettel piszkosul jó döntést hozhatott”

A Mercedes korábbi motorsport igazgatója, Norbert Haug piszkosul okos döntésnek tartja Sebastian Vettel csapatváltását, mivel az Aston Martinnál minden lehetőség adott a sikerhez.

A múlt hétvégén a rivaldafény leginkább a Ferrarira kellett volna, hogy szegeződjön, de a Racing Point és Sebastian Vettel – talán nem véletlenül – pont a Toszkán Nagydíjat megelőző napokban jelentette be, hogy a német 2021-től az újjáalakuló istálló, vagyis az Aston Martin pilótája lesz.

A német Sport 1 televíziós csatornán a Mercedes egykori motorsport igazgatója Norbert Haug és Hans-Joachim Stuck is elmondta véleményét a négyszeres világbajnok csapatváltásáról, szerintük pedig Vettel a lehető legjobb döntést hozta meg a lehetőségei közül.



„Egyik dominancia sem tart örökké, ezt láthattuk a Red Bull esetében is” – mondta Haug a Sport 1-nek. „Ha jó munkát végeznek, akkor az Aston Martin rendkívül sikeres időszak elé nézhet, legalábbis a kiindulási alapjuk több, mint ígéretes.”

„Vettel azt nyilatkozta, hogy az Aston Martin kínálta számára a legjobb feltételeket. Azt nem tudom megmondani, hogy ez elegendő lesz-e ahhoz, hogy megnyerjék majd a világbajnokságot, de legalább ez a tervük. Velünk is ugyanez volt a helyzet néhány évvel ezelőtt” – mondta a korábbi mercedeses.

„A Racing Point jó úton jár, jelenleg pedig a legerősebb motorral, a Mercedesével rendelkeznek” – tte hozzá Haug. A mellette a stúdióban szintén helyet foglaló kétszeres Le Mans-i győztes Hans Joachim Stuck szintén megdicsérte Vettelt döntése miatt: „Minden lehetséges, szóval Vettel meglehet, hogy egy piszkosul jó döntést hozott, még az is előfordulhat, hogy Toto Wolff lesz a csapatfőnöke.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: