DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren már nem ígérget Ricciardónak

Zak Brown szerint amikor először beszéltek, még nem tudott mit mondani, csak ígérhetett, azóta viszont megváltoztak a dolgok, beváltotta ezeket az ígéreteket - Andreas Seidl személye is döntő volt.

Bombaformába lendült az utóbbi hetekben Daniel Ricciardo, a Renault ausztrál Formula-1-es pilótája közel állt ahhoz, hogy megszerezze első dobogóját a csapattal - igaz, erre sok esélye már nem lesz, hiszen az idény végén távozik a McLarenhez. A wokingiak vezére, Zak Brown is elégedetten szemléli jövőbeli versenyzője remeklését, azért pedig egyáltalán nem haragszik, hogy Ricciardo 2018-ban még nem mondott neki igent.

"Akkoriban a történelmünk egyik legrosszabb szezonja után voltunk, így nem tudtam mást tenni, mint ígérgetni. Akkor viszont ezek még csak szavak voltak, lesz majd egy jó csapatfőnökünk, egy jó technikai igazgatónk, meglesznek a  szükséges forrásaink, arra fogunk költeni, amire kell... sok volt az ígéret. Mást viszont nem tudtam tenni, mint elmondani Danielnek a szándékaimat" - mondta Brown az In The Fast Lane podcastben.

rici



"Szerintem érthető volt, hogy azt mondta, hogy ez mind jól hangzik, de most jöttök a történelmetek egyik legrosszabb szezonjából, így nem tudtuk ezzel meggyőzni. Azonban most már ahelyett, hogy lesz egy jó csapatfőnökünk, azt mondhattam, hogy nálunk van Andreas Seidl, a jó technikai igazgató helyett mondhatom, hogy megvan James Key, ezek nagy különbségek. Szerintem egy év alatt láthatta, hogy arra költöttem a pénzt, amit mondtam neki, az eredmények pedig elkezdtek jönni" - magyarázta.

Hozzátette: Ricciardo nagyra tartja Seidl munkáját és biztos benne, hogy a szerződés létrejöttében a csapatfőnök személye óriási szerepet játszott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: