DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez ismét lecsúszhat a fejlesztésekről Stroll balesete miatt

A Toszkán Nagydíjon a Racing Point továbbfejlesztett aerodinamikai csomaggal vett részt, de csak az egyik autóra tudták ezt legyártani. Lance Stroll azonban összetörte az RP20-ast.

Egyedül Lance Stroll kapta meg a Racing Point Mugellóra elkészült fejlesztéseit, mivel nem volt elég ideje a rózsaszín csapatnak, hogy mindkét autóra legyártsa az új alkatrészeket, így a – valószínűleg - jövőre is az istállónál maradó Lance Stroll kapta meg azokat, ami logikus döntésnek tűnik.

Azonban a kanadai defektet kapott a verseny kétharmadánál, és csúnyán belerongyolt a gumifalba, az új alkatrészek pedig totálkárosra törtek, így a két hét múlva esedékes Orosz Nagydíjra elképzelhető, hogy ismét csak annyi ideje lesz az istállónak, hogy csak az egyik autó kaphatja meg a fejlesztési csomagot, így Perez ismét a régi kasztnival lesz kénytelen versenybe szállni.



„Stroll kapta meg a fejlesztéseket, szóval most komoly kihívás előtt állunk, hogy mindkettejük számára elegendő alkatrészt tudjunk készíteni az oroszországi versenyre” – mondta a csapatfőnök Otmar Szafnauer.

Valószínűleg a távozó mexikói lesz a kárvallottja annak, ha a Racing Point nem tudja időben legyártani a megfelelő mennyiségű elemet, pedig a Mugellóban ötödikként célba érő mexikói már a leintést követően is elmondta, hogy kíváncsian várja, hogy végre kipróbálhassa a fejlesztéseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: