DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hakkinen megérti Wolff problémáját

Toto Wolff nem tagadta, hogy sok neki a jelenlegi terhelés és többet szeretne a családjával lenni - Mika Hakkinen szerint ez nem is csoda, neki már az is fárasztó volt, amikor az ő idejében ennél kevesebb versenyt kellett teljesíteni.

A hétvége folyamán ismét felerősödtek azok a hangok, melyek szerint Toto Wolff távozhat a Mercedes gyári csapatától, hiszen Eddie Jordan arról beszélt, hogy az istállót megveheti és át is nevezheti az Ineos, ebben az esetben pedig Wolff máshol, potenciálisan a nagy erőkkel építkező Aston Martinnál folytathatja pályafutását. Wolff természetesen tagadta a pletykát, de nem győzött meg mindenkit arról, hogy ténylegesen maradni fog.

hakk



Így van ezzel a kétszeres világbajnok Mika Hakkinen is, aki az UNIBET oldalán írt bejegyzésében Wolff helyzetére is kitért. "Toto arról beszélt, hogy egy másfajta szerepet mérlegel a csapaton belül és valószínűleg átrendeződik a Formula-1-et domináló istálló menedzsmentje. Nem könnyű megbirkózni azzal a nyomással, amit az okoz, hogy minden futamon ott kell lenni és mindenhol 100%-ig koncentráltnak kell lenni" - írta Hakkinen.

"Én teljességgel megértem Totót, amikor azt mondja, hogy jobb egyensúlyt szeretne találni a munkája és a magánélete, a családja között. Amikor én versenyeztem, még csak tizenhat futam volt évente és az is elég kimerítő tudott lenni a tesztekkel és a szponzori eseményekkel együtt. Manapság egy csapattagnak már több mint húsz versenyhétvégéje van egy évben és ha arra gondolunk, hogy idén tizenhetet kell teljesíteni július és december között, az elég kemény. Abban viszont biztos vagyok, hogy Toto bárhogyan is dönt, a Mercedes struktúrája, felépítése biztosítja, hogy továbbra is versenyképesek legyenek" - magyarázta a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: