DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff az Ineos-ügyről: Minden csak találgatás

Reagált a pletykákra a Mercedes F1-es csapatfőnöke, aki szerint nem fog többségi tulajdonrészt vásárolni az istállóban az Ineos, és a pletykáknak Hamilton húzódó hosszabbításához sincs köze.

Mi is beszámoltunk róla vasárnap délelőtt, hogy a Daily Mail Eddie Jordan egykori F1-es csapatfőnökre hivatkozva úgy értesült, hogy rövidesen az Ineos többségi tulajdonrészt vásárolhat a Mercedes Formula-1-es alakulatában, amely ezt követően akár új nevet is kaphat.

wolff-dppi-2020



A téma természetesen előkerült Toto Wolff csapatvezető Toszkán Nagydíj utáni online sajtóértekezletén is, amelyen a Formula.hu is részt vett: a szakvezető tulajdonképpen cáfolta a híreszteléseket:

„Az emberek különböző apró részletekből egy egész történetet kreálnak… Nagyszerű kapcsolatunk van az Ineosszal, együtt dolgozunk számos projekten, mint például az Amerika-kupa vagy a kerékpáros csapat. A partnerségünk pedig tiszteletteljes: ugyanazok az ambícióink a sportcsapatainkkal, és pontosan ezért is a partnerünk az Ineos. Ezen túl viszont minden más csak találgatás. A Daimlernek nem áll szándékában átadni a csapatot, ahogy az Ineost sem érdekli, hogy többségi tulajdonrészt vásároljon benne, és nekem sem érdekem megszabadulni a részvényeimtől.”

Arra a kérdésre, hogy az Ineos-pletykáknak van-e köze a saját és Lewis Hamilton jövője kapcsán elhúzódó döntésnek, így felelt Wolff: „A csapat jövője százszázalékosan tiszta: semmi nem fog változni a Mercedes AMG Petronas alakulatnál. Ami Lewist illeti, még nem volt időnk egyeztetésekre közte és köztem, egyszerűen a tripla versenyhétvégéknek köszönhetően. Most lesz időnk majd leülni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: