DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: Kívül mosolygok, de belül azért fáj

Noha örül a Mugellóban elért negyedik helynek, azért a Renault ausztrálja sajnálja, hogy nem jött össze a dobogó: elmondása szerint nem volt válasza Albon hajrában mutatott tempójára.

Egészen a hajráig úgy tűnt, Daniel Ricciardo megszerezheti első renault-s dobogóját a Toszkán Nagydíjon, amely a francia márka első pódiuma lett volna a 2011-es sepangi futam óta (ha a Lotusként töltött éveket is nézzük, akkor a 2015-ös Belga GP-n szerepeltek utoljára az első háromban). Alexander Albon azonban levadászta az ausztrált, akiben érthető módon vegyes érzelmek kavarogtak a negyedik hely után:

ricciardo-albon-mugello-dppi



„Kívül mosolygok, de belül persze érzek némi fájdalmat, ez a teljes csapatra érvényes” – mondta el Ricciardo, akit az F1i.com idéz. „Kicsit mesterséges volt ez, mert nagyszerű versenyünk volt: fantasztikus volt a stratégiánk, elévágtunk Strollnak, a startjaink is remekül sikerült, helyzetbe hoztuk magunkat… Ha Albon a rajtnál előzött volna meg, mondhattuk volna, hogy mi veszítettük ezt el. De egyszerűen csak jobb volt a tempója.”

Az ausztrál szerint egyszerűen nem volt ellenszer a Red Bull-os brit-thai utolsó szakaszban mutatott tempójára: „Az első két etap során úgy tűnt, ott marad velem és Stroll-lal, de nem látszott, hogy sokkal jobb tempója lenne. Úgy vélem, a kevesebb üzemanyag és a lágy gumi révén jobban életre kelt az autója. Az utolsó szektorban tört be a DRS-zónámba, nem igazán volt rá válaszom…”

Ricciardo azért így is pozitívan értékeli a mugellói tapasztalatokat: „Spáról és Monzáról tudtuk, hogy erősek leszünk ott. Ezen a pályán nem mondanám, hogy túl magasak voltak az elvárásaink. De ha összeraktuk volna a kört, akkor ötödik helyen lettünk volna az időmérőn, a versenyen pedig nyilván top 5-ös tempónk volt végig. Ez biztató a soron következő pályákra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: