DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon: Köszönöm, hogy kitartottatok mellettem

Alexander Albon megköszönte csapatának, hogy kitartottak mellette, és úgy érzi, megérdemelte, hogy végre felálljon a dobogó egyik fokára. Életében először a pódiumon a thai pilóta.

Alexander Albon életében először állhatott fel a Formula-1 pódiumára, ami két balszerencsés ütközés után végre a Toszkán Nagydíjon jött össze neki. A harmadik állórajtot követően a negyedik helyről lépte le Daniel Ricciardót a thai versenyző, aki rendkívül elégedett mai teljesítményével.

„Meg kellett dolgoznom ezért a dobogóért” – válaszolta Albon David Coulthardnak, aki üdvözölte a pódiumot szerző versenyzők közt a Red Bull-ost. „Időbe telt, mire eljutottam idáig és nagyon kemény út vezetett a pódiumra.”



„Alig kapok levegőt, de nagyon jó érzés végre itt állni” – mondta Albon, aki már a leintés után, a rádión keresztül mondott köszönetet a csapatának, hogy megbíztak benne és kitartottak mellette annak ellenére is, hogy nem igazán jött ki neki a lépés mostanában.

Az utolsó rajt után Ricciardo ugyan feljött a második helyre, de előbb Bottas előzte vissza őt, majd a Red Bull-os is utolérte az ausztrált. Így összegezte a dobogót érő előzését Alexander Albon:

„Nem tudtam egyszer sem jól elrajtolni, így az előzéseket verseny közben kellett megcsinálnom” – így Albon, aki a negyedik helyről rajtolva szerezte meg a harmadik pozíciót. „Stabil az autónk a féktávokon, ezzel az első pillanattól tisztában vagyunk, szóval képesek vagyunk az ilyesfajta manőverek bemutatására. Jól szórakoztam ma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: