DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hogy került a mezőny végére Gasly a győzelem után?

Az Olasz Nagydíjat megnyerő, szezon eddigi időmérőin remeklő Pierre Gasly csupán 16. helyről indulhat Toszkánában. Az erős szabadedzések után minden rosszul sült el az időmérőn – Danyiil Kvjatnak viszont épp fordítva.

A mugellói egyik negatív meglepetése volt Pierre Gasly: hat nappal monzai futamgyőzelme után, erős szabadedzéseket követően – ötödik helyezés az FP1-ben és FP3-ban – a Q2-be sem jutott tovább, 16. helyről kell megkezdenie a vasárnapi Toszkán Nagydíjat az Alpha Taurival. Mi a magyarázata szembetűnő szenvedésének?

„Ez egy frusztráló nap, mivel minden olyan jól alakult a hétvégén. Az autó jó volt a szabadedzésen, a kvalifikáción pedig kicsit jobban meghajtottuk a motort. Emiatt az utolsó két körömben kifogytam az energiából, ami több mint egy tizedbe került. Ha pedig megnézzük a különbségeket, csak fél tized hiányzott a Q2-ben” – válaszolta meg a kérdést az Alpha Tauri sajtóközleményében Gasly.



Ráadásul a mugellói pályán várhatóan nehezebb lesz előzni, mint egy normál helyszínen: „Nem a jó pályán kvalifikáltunk ilyen hátra, és nagyon sajnálatos a dolog amiatt, mert odáig minden kiválóan alakult. Az időmérőt nem sikerült összeraknunk, apró hibákat követtünk el a legrosszabb pillanatokban. Meg kell találnunk a módját, hogy helyrehozzuk, mert tudjuk, hogy ennél gyorsabbak vagyunk. Holnap megpróbáljuk a pontokig verekedni magunkat” – nyilatkozta a francia.

Az AT01 potenciálját megmutatva Danyiil Kvjat a 12. rajthelyre kvalifikált. Gaslyvel épp ellenkezőleg az orosz jobban ment az időmérőn, mint a szabadedzéseken.

„A mérnökeim jó munkát végeztek, és a vezetési stílusomhoz igazították az autót, amivel tegnap nem voltam még olyan elégedett. Pár tized azonban hiányzott, ezért az utolsó etapon, mivel nem volt veszítenivalóm, megpróbáltam padlógázon venni a 7-es kanyart. Az ember próbál időt találni mindenütt, ahol tud” – beszélt Q2-es rizikóvállalásáról Kvjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: