DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel jobb lehet az Astonnal, mint most

Ralf Schumacher szerint az az autó feküdni fog a németnek, Gerhard Berger is fejlődést vár tőle, de dr. Helmut Marko is örül a döntésnek - Franz Tost viszont egyelőre óvatos a témában.

Szép sorban mindenki kifejti a véleményét arról, amit a Racing Point / Aston Martin csinált, vagyis hogy elküldte Sergio Perezt és leigazolta a helyére Sebastian Vettelt - a legtöbben úgy vélik, hogy a négyszeres világbajnok számára tökéletesen alakult a dolog, az Aston pedig szintén jól járt azzal, hogy egy ilyen pilótát tudott megszerezni még akkor is, ha Pereztől megvált emiatt.

"Ez az autó nagyon stabilnak tűnik, amikor a belsőkamerás felvételeket nézzük. Sebastian mindig erre panaszkodott a Ferrarinál (hogy nem stabil az autó), ezért azt gondolom, hogy az Aston Martint sokkal jobban tudja majd kezelni" - vélekedik Vettel esetleges formajavulásáról Ralf Schumacher. "Az is teljesen világos, hogy a Racing Point csomagja most jobb a Ferrariénál, emiatt rövid távon ez egy jobb ülés lehet, mintha maradt volna" - tette hozzá a német expilóta a Sky Germanynek.

bringás



"Jó, hogy Sebastian végre döntött" - mondta dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az F1-nsidernek. "Szerintem az nagyszerű, hogy marad a Formula-1-ben, a sportnak nagyon jó, hogy nem veszítünk el egy négyszeres világbajnokot. Az Aston Martin erősebb lesz vele és a versengés végső soron jót tesz az üzletnek" - tette hozzá Marko és hasonló véleményt fogalmazott meg Gerhard Berger is.

"Nagyon örülök, hogy a maradás mellett döntött - ő nem olyan, aki azért kilép, mert nincs esélye a vb-címre, hiszen 2021-ben az Aston Martinnál erre nem lesz esélye. Az Aston a világ egyik legnagyobb autógyártója, legendás márka, jó húzás, hogy leigazolták Vettelt. Sebastian képességeit nem lehet alulbecsülni és szerintem remek eredményeik lesznek, mert már a mostani autóval is nyerhetnek futamot" - magyarázta az expilóta.

Az Alpha Tauri csapatfőnöke, Franz Tost viszont óvatos: "Jó, hogy Sebastian marad a Formula-1-ben, de előbb meg kell néznünk, hogy ez a legjobb lépés-e számára."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: