DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Vettel fizetése jócskán megcsappan az Astonnál

A német Bild információi szerint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel jókora fizetéscsökkentésbe ment bele új csapatánál és annak is próbáltak utánajárni, hogy meddig szól a megegyezés.

Sebastian Vettellel már a furcsán alakult 2020-as szezon kezdete előtt közölte a Ferrari, hogy ennyi volt, hat közösen töltött év után elválnak útjaik és a négyszeres világbajnok helyére a McLarennél versenyző Carlos Sainz érkezik 2021-re.

Azóta Vettelt több csapattal is szóba hozták, de az elsőre nyilvánvalónak tűnő opció, a Renault ajtaja hamar bezárult előtte Fernando Alonso érkezésével. Valószínű volt, hogy Vettel sem az Alfa Romeo, sem a Haas szolgáltatásaira nem tart majd igényt, így egyre inkább a jövőre Aston Martinná átalakuló Racing Pointot emlegették vele kapcsolatban.

A sok tagadás és mellébeszélés után a Toszkán Nagydíjat megelőző szerda este Sergio Perez bejelentette, hogy távozik a Stroll család kötelékéből, másnap pedig jött a nagy hír is: Sebastian Vettel az Aston Martinnál fog versenyezni 2021-ben!



Hivatalosan semmilyen számot nem közöltek a felek, azonban a Bild megpróbált utánajárni, mi, merre, hány méter a Red Bull-lal négy világbajnoki címig jutó Sebastian Vettel szerződését illetően. A korábbi híresztelések beigazolódtak a német lep szerint, ugyanis ahogyan azt már mi is megírtuk régebben, Vettel jókora fizetéscsökkentésbe ment bele.

Állítólag ugyanis a jelenlegi évi 42 millió eurós bére helyett jövőre mindössze 15 milliót tesz majd zsebre 2021-től, ami nem is csoda, hiszen az Aston Martin volt jobb helyzetben, így ők diktálhatták a feltételeket, már az első perctől kezdve, ráadásul a koronavírus is rátett egy lapáttal a bérek csökkenésére.

Ami a szerződés hosszát illeti, arról nem tudott konkrét információt szerezni a Bild, de biztosra veszik, hogy miután ez egy hosszútávú projekt az Aston Martin részéről, Vettel szerződése is több évre szólhat, hiszen Strollék szeretnék, ha elkötelezett lenne eziránt a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: