DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: Ígéretes az eddigi tempónk

Kimi Raikkönen húsz év után tért vissza arra a helyszínre, ahol először tapasztalta meg, milyen egy F1-es autót vezetni. Ígéretesnek érzi az Alfa Romeo eddigi tempóját a Toszkán Nagydíjon a finn.

Az utóbbi hetekben már-már megszokhattuk, hogy Kimi Raikkönen jobb teljesítményt nyújt az Alfa Romeóval, mint a két ferraris, Charles Leclerc és Sebastian Vettel, ami főként az alacsony leszorítóerőt igénylő pályáknak volt köszönhető.

Azonban a kanyargós mugellói aszfaltcsíkon is maga mögé utasította a jubileumi 1000. nagydíját ünneplő Ferrarikat a délutáni gyakorlás alkalmával a finn, aki ezúttal érzi is a vérszagot, hiszen eddig távol állt a pontszerzéstől.



„Jó újból Mugellóban vezetni, mert ez az a pálya, ahol az első köreimet tettem meg egy Formula-1-es autóval húsz évvel ezelőtt. Most egyértelműen jobb állapotban van a nyakam, mint az első tesztnapom végén” – nosztalgiázott a Jégember.

„A pálya ugyanolyan, leszámítva néhány rázókövet. Rendkívül nehéz is ugyanakkor, szóval a megfelelő beállítás megtalálása is komoly kihívás elé állít bennünket. Mindenki először van itt, szóval még csak referenciánk sincs, hogy mihez kellene nyúlnunk.”

„Ennek a pályának egészen egyedi a vonalvezetése, máshogyan is kell megközelíteni, mint a többit, épp emiatt kell annyit dolgoznunk a beállításokon, mind ma este, mind pedig a harmadik szabadedzésen is majd. Sosem fogy ki a lehetőségek tárháza, ha a javulásról van szó, de a mai tempónk ígéretes volt, szóval majd meglátjuk, hol végzünk holnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: