DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Bajnokságokért akarok küzdeni

Macron és Vettel is gratulált az F1 legújabb nagydíjgyőztesének, az újságírók pedig azt próbálták kipuhatolni Mugellóban: kiköthet-e újra Pierre Gasly a Red Bullnál?

A Formula-1 és Franciaország hősévé vált az Olasz Nagydíjat megnyerő Pierre Gasly. Az Alpha Tauri versenyzője több ezer gratulációt kapott a világból, még a francia köztársasági elnök, Emmanuel Macron is kereste telefonon vasárnap. A Toszkán Nagydíj online sajtótájékoztatóján – amelyhez akkreditált lapként a Formula.hu-nak hozzáférése van – elmondta: visszahívta az elnököt, és bár nem sikerült beszélniük, a Macron által hagyott üzenet mélyen érintette.

Kiemelte Sebastian Vettel elismerését is: a négyszeres világbajnok arra emlékeztette Gaslyt, abba a szűk klubba lépett be, amelynek csak ketten tagjai, hiszen rajtuk kívül senki más nem nyert futamot a Toro Rosso/Alpha Tauri csapatával. A résztvevő újságírók arra is kíváncsiak voltak, a Red Bull vezetői, Christian Horner csapatfőnök és Helmut Marko tanácsadó mit mondtak a versenyzőnek – említették-e netalán a nagycsapat ülését.



„Egyelőre nem volt időnk ilyenekről beszélni. Helmut gratulált nekem Monzában, valamint küldött egy üzenetet, Christian hasonlóképp. Mindketten nagyon örültek a sikeremnek, de hogy ez mit jelent a jövő számára, arra nem igazán gondoltam és nem beszéltünk róla” – válaszolt a kérdésre Gasly.

Egy másik kérdezőt az érdekelte, Gasly elfogadna-e egy szezon közben ajánlatot a Red Bulltól, ismerve, hogy az RB16 nehezen vezethető, valamint tudva, hogyan járt ő a csapattal egy éve. Gasly a kérdésre kitérő választ adott, de azt kijelentette, nyerő csapattal való lehetőséget nem szalasztana el.

„Versengő típus vagyok és már elmondtam, minden versenyző célja az, hogy a lehető legjobb autóban üljön, amivel a lehető legjobb pozíciókat szerezheti meg. Bár úgy érzem, ebben a pillanatban magas szinten teljesítek és tényleg mindent kihozok az Alpha Tauri autójából, személyes célom rendszeresebben küzdeni a dobogókért, a győzelmekért és a bajnokságokért, ha lehetséges. Mindig próbálok az elérhető legjobb autóba ülni, és mindig ez marad a cél” – fogalmazott a Formula-1 legújabb futamgyőztese.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: