DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gaslyre csak az Alpha Taurinál számítanak

Dr. Helmut Marko szerint a második csapatuknak szüksége van egy vezérpilótára és ezt a szerepet szánják a futamgyőzelmet jegyző franciának - Albonban továbbra is szilárdan hisznek.

Felmerült a hétvégi Olasz Nagydíj után, hogy Pierre Gaslyt talán vissza kéne ültetni a Red Bullba az alulteljesítő Alexander Albon helyett, de a csapat kijelentette már, hogy ezt nem fogja meghúzni - Dr. Helmut Marko, az istálló tanácsadója most elismételte mindezt a Sport1-nek adott interjújában.

"A mi terveink között ilyen nem szerepel. Az Alpha Taurit szeretnénk még ennél is erősebbé tenni a jövőben, ezt pedig egyúttal azt is jelenti, hogy szükségük van egy erős vezérpilótára Gasly személyében" - mondta erről lényegre törően Marko.

gas



"Max Verstappennel szemben mindenki kikap, de az Alex Albon felé érkező kritikák sportszerűtlenek - sokszor volt balszerencséje és mi is követtünk el olyan stratégiai hobákat, amelyek befolyásolták a teljesítményét. Továbbra is hisszük, hogy képes az elvárt teljesítményt hozni, ha a dolgok optimálisan alakulnak és ez nem sokszor fordult még elő a szezon során" - magyarázta.

Nem kommentálta viszont azt, hogy vajon a Formula-2-ben remekül teljesíti Red Bull Junior, a japán Yuki Tsunoda megérkezhet-e a Formula-1-be - a Honda biztosan szeretné ezt, de Marko egyelőre nem kívánt reagálni erre a kérdésre. Pedig itt felmerült az is, hogy Danyiil Kvjat pályafutása talán végleg véget érhet...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: