DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hivatalos: Átnevezik és átfestik a Renault-t jövőre

Monzában megtörtént a várt bejelentés a Renault Csoport részéről: a gyári csapat nevet vált, és Alpine-ként folytatja. Az új identitáshoz új festés is jár.

A vasárnap délelőtti bejelentés értelmében a Renault Csoport megerősítette, hogy a Renault F1 Team nevet vált a 2021-es szezontól, és Alpine F1 Team néven folytatja. A hibrid motor továbbra is a Renault E-TECH nevet viseli, a csapat két versenyzője pedig Fernando Alonso és Esteban Ocon lesz.

Nem csupán a név, de az alapszín is változik: az Alpine világoskékébe öltöztetik a versenygépet, melynek dizájnjában a francia zászló színei szintén helyet kapnak. A Renault közleményében mellékeltek egy fotót, ami ízelítőt mutat az új fényezésből.



A Renault Csoport a héten jelentette be, hogy újraszervezés keretében négy üzleti egységet hoz létre, melyek egyike a francia sportmárka, az Alpine, vezetőjeként a Renault F1-es csapatfőnökével, Cyril Abiteboullal. A brand népszerűsítése érdekében keresztelik át a Formula-1-es csapatot.

„Nagy változás történik, mert a Renault 43 évig volt jelen” – mondta Luca de Meo, a Renault csoport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón. „Jelen is marad, azonban motorszállítóként, látható módon. Az F1-et felületként használjuk, hogy azt a márkát népszerűsítsük, amelyet házon belül fejleszteni akarunk. A Renault is csodás márka, de az Alpine még jobban illik az F1 világába.”

„A költséglimit bevezetése véget vet a költekezési versenynek, és az aláíró csapatokat sportértékük alapján fogják megítélni” – mondta Abiteboul, hangsúlyozva, a 2022-es szabályváltozásokra összpontosítanak, az Alpine pedig győzelmi reményeket táplál. „Az Alpine-nak helye van a Formula-1-ben, ahol harcolhat az első helyért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: