DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Átnevezhetik a Renault F1-es csapatát

A monzai paddockban terjedő pusmorgás szerint akár a hétvégén bejelenthetik az istálló átnevezését Alpine Renault vagy Alpine névre. A Renault Csoport tulajdonában álló márka új vezetője Cyril Abiteboul.

A világ egyik vezető autógyártója, a Renault Csoport stratégiai újraszervezésről tett bejelentést, amelynek értelmében négy üzleti egységet hozott létre a konszernen belül: ezek a Renault, a Dacia, az Alpine és a New Mobility (új mobilitás).

A bejelentés során megnevezték az üzleti egységek vezetőit is, köztük egy Formula-1-es berkekben sokat emlegetett nevet: az Alpine élére Cyril Abiteboul, a Renault Sport ügyvezetője és F1-es csapatfőnök került. A koronavírus-világjárvány következtében kialakult gazdasági helyzet miatt az Alpine megszűnését is rebesgették, a jelen bejelentés azonban arra utal, hogy megkísérlik felvirágoztatni a sportmárkát.



A monzai paddockban terjedő hírek arról szólnak – számol be többek között az Autosport –, hogy átnevezhetik a gyári istállót Alpine Renault vagy akár Alpine névre. Akár ennek bejelentése is elképzelhető az Olasz Nagydíj hétvégéjén. Egy névváltás színváltást is magával vonhat, mivel az Alpine tradicionális színe a kék.

Ugyancsak opció a WEC hiperautó kategóriájába való beszállás: az LMP2-ben a márka már érdekelt a Signatech Alpine csapattal.

A két pénteki szabadedzés között zajló sajtótájékoztatón megkérdezték Cyril Abiteboult a pletykáról. A francia azt válaszolta: új pozícióját az Alpine-nál csapatfőnöki teendői mellett látja el. Az átnevezésről szóló bármilyen döntésre nincs hatása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: