DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Meglepődött, de már a dobogót veszi célba Perez

Nem számítottak ilyen erős szereplésre a Racing Pointnál az F1-es Olasz Nagydíj időmérőjén, de ahogy mondani szokás: evés közben jön meg az étvágy. A mexikói végre szeretne felférni a pódiumra.

Belgiumban az év korábbi versenyeihez képest haloványabban szerepelt a Racing Point, éppen ezért a több szempontból hasonló karakterisztikájú monzai pályán sem számított a csapat erős teljesítményre. Ehhez képest Sergio Perez Max Verstappent is megelőzve a negyedik helyen zárta az Olasz Nagydíj időmérőt, és Lance Stroll is a nyolcadik pozíciót szerezte meg a vasárnapi futamra. A mexikói olyannyira optimistává vált, hogy célba venné idei első dobogóját is:

perez-racingpoint-szombat-monza



„Fantasztikus munkát végzett ma a csapat” – idézi Perezt az F1i.com szaklap. „Keményen dolgoztunk, hogy az autó minden edzésen javuljon, és végül sikerült egy elég jó rajthelyet bebiztosítanunk. Arra koncentráltunk, hogy a futamra jól állítsuk be az autót, szóval meglepődtem, mennyire versenyképesek voltunk az időmérőn. Mindig fontos, hogy itt jó helyre kvalifikáljunk, mert nem annyira könnyű az előzés, a negyedik hely pedig egy nagyszerű rajtpozíció. Sikerült tennünk néhány lépést előre, és biztos vagyok benne, hogy vasárnap a dobogóért harcolhatunk. Elégedett vagyok a csapattal, és lenyűgöz, hogyan tudtuk megfordítani a dolgok folyását a hétvégén. Most már arra fókuszálhattunk, hogy jó eredményt érjünk el vasárnap.”

Stroll következőképp értékelte a monzai kvalifikációt: „Javítottunk az autón az este folyamán, és versenyképesebbek voltunk, mint amire számítottam, ezért egyértelműen úgy érzem, hogy előrébbről is indulhatnék, mint a nyolcadik rajthely. Nem volt épp a legtisztább időmérő számomra: elkövettem egy hibát az első Q3-as próbálkozásom alkalmával, ami befolyásolta a körömet. Mindig nehéz dolgunk van Monzával a forgalommal és a szélárnyékozással, de lapozhatunk és most már a vasárnapra koncentrálhatunk. Nehéz előzni, de egy erős starttal remélhetőleg szerezhetünk jó pár pontot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: