DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc készen áll kivárni a Ferrari feltámadását

Mattia Binotto csapatfőnök szerint évekbe telhet, mire a maranellóiak újra rátalálnak a győztes útra – de vajon lesz-e ehhez elég türelme az istálló vezérpilótájának szánt ifjú monacóinak?

Borzalmas formában kezdte a szezont a Ferrari Formula-1-es csapata: bár Charles Leclerc révén két bravúrdobogót is szerzett már az istálló, összességében rettenetesen szenvednek, s ez különösen látványos volt a múlt heti Belga Nagydíjon. Mattia Binotto, a maranellóiak csapatvezetője nemrég úgy fogalmazott, évekbe telhet, mire rátalálnak a győztes formájukra – de vajon készen áll-e mindezt kivárni Leclerc, akinek egészen 2024-ig aláírt szerződése van a vörösökkel?

leclerc-ferrari-olaszgp



„Nos, egyrészt, nincs is nagyon más választásom” – felelte az erre vonatkozó kérdésre a pilóta az Olasz GP sajtótájékoztatóján, amelyen a Formula.hu is részt vett. „De igen, bizonyosan szükség lesz némi türelemre, és igen, készen állok várni. De az is a feladatom, hogy megpróbáljak abban segíteni, hogy a lehető legrövidebb legyen ez a folyamat, és minél hamarabb visszajussunk oda, ahol lennünk kell. Nem lesz könnyű, időre lesz szükségünk, de készen állok. Emellett pedig az a munkám, hogy a helyzettől függetlenül mindig a legjobbamat nyújtsam.”

Ami rossz hír a Ferrari számára, hogy a koronavírus-járvány gazdasági hatásai okán hozott szabályok értelmében 2021-re tulajdonképpen változatlanul autóval kell kiállniuk, így a megváltást legfeljebb a 2022-es nagy szabálymódosítások hozhatják el. Leclerc el is ismerte, hogy már az is ott jár a fejében, de az elsődleges céljuk megoldani az idei gondokat:

„Egyértelmű, hogy egyszerre jár mindkettő a fejemben, de szerintem a legfontosabb, hogy megpróbáljuk kitalálni, miért küszködünk ennyire idén. Ez pedig a jövőt illetően is segítség lesz. Szóval próbálok a lehető legkeményebben dolgozni, ahogy mindenki más is a csapatban, hogy megtaláljuk a problémák forrását, és jó alapokat helyezzünk le a következő évekre.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: