DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Binotto évekig tartó türelmet kér

A Ferrari csapatfőnöke szerint a türelem és a stabilitás kell most a legendás istállónak, a felemelkedés pedig évekig is eltarthat majd.

Sokan megszólaltak már idén és az utóbbi napokban is a Ferrari Formula-1-es csapata körül kialakult krízissel kapcsolatban és a legtöbben Mattia Binotto alkalmatlanságát emelik ki - most az érintett is elmondta a véleményét a helyzetről. Szerinte türelem kell ennek a csapatnak, mert akár évekbe is telhet, mire újra a győzelmekért fognak harcolni.

wtf



"Hogy milyen sokáig fog tartani, mire újra győzni tudunk? Szerintem ha visszanézünk a múlt nagy győzelmi szériáira, láthatjuk, hogy azokhoz mind évek kellettek. A Formula-1-ben nincsenek csodák, türelemre és stabilitásra van szükség. A motorok erre a szezonra be vannak fagyasztva, ezzel semmit sem tudunk kezdeni - fejlesztjük a következő évre és a fékpadon jól is teljesít" - idézi Binotto szavait a crash.net.

"Az autóval kapcsolatban is vannak megkötések, szóval mi lehet a tervünk? Az, hogy a következő szezonokra koncentrálunk, nem csak 2021-re, de 2022-re is. Ahhoz, hogy jól teljesítsünk jövőre, meg kell értenünk a mostani gyengeségeinket és fel kell tárnunk őket" - tette hozzá a csapatfőnök, aki azt is kizárta, hogy a tavalyi autóról bármit is átmentsenek az ideire, mert szerinte teljesen más elképzelés szerint készült.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: