DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Binotto szerint ezért nem kedveli őt Wolff

Burkoltan kritizálta a Ferrari-csapatfőnök személyét a Mercedes vezetője. Mattia Binotto úgy véli, ennek több oka van: például az, hogy nem mindig mond igent Toto Wolffnak.

A Ferrari számára katasztrofálisan alakuló belga versenyhétvégén a Mercedest vezető Toto Wolff burkoltan odaszólt a rivális csapatfőnöknek, Mattia Binottónak: arról beszélt, együttérez a Scuderia szurkolóival és alkalmazottaival, a gyenge szereplés pedig „bizonyos személyeknek” tulajdonítható. Nem ez volt Wolff első fricskája a svájci olasz felé, így felmerül a kérdés: miért nem kedveli a Binottót – vagy ahogy a Corriere della Sera tette fel a kérdést a Ferrari-főnöknek, miért ilyen dühös rá kollégája?

„Először is azért, mert különbözik a vezetési stílusunk. Nekem nem szokásom másokról beszélni. Aztán azért, mert a Ferrari a Ferrari, mindenki szeret véleményt mondani róla, még neki is különleges jelentéssel bír. Végül azért, mert azon kevesek közé tartozok, akik nem mindig mondanak igent neki” – magyarázta az olasz lapnak Binotto.



Ismerve a Ferrari politikáját csapatfőnökeivel – Maurizio Arrivabene vagy az egy teljes évet sem kapó Marco Mattiacci sorsát – sokak szerint érik már Binotto leváltása, a csapatfőnök azonban biztos helyzetében.

„Tudom, hogy a főnökeim támogatnak engem. Az igaz, hogy én magamban feltettem a kérdést, vajon alkalmas vagyok-e a csapatfőnöki posztra. Egyes területeken végezhettem volna jobb munkát, például a technikai átszervezést már előbb végre lehetett volna hajtani. De azt hiszem, 25 év az F1-ben és a cég ismerete kulcsfontosságúak ahhoz, hogy valaki jól végezze ezt a munkát” – mondta Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: