DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff megkérdőjelezte a Ferrari döntéseit

Együttérzését fejezte ki a maranellóiak szurkolói felé az idei szenvedés miatt a Mercedes F1-es csapatvezetője, egyúttal azonban be is szólt a csapat „bizonyos tagjainak”.

Idei mélypontjára jutott a Formula-1-es Belga Nagydíj időmérőjén a Ferrari, amely ugyan elkerülte azt a szégyent, hogy már a Q1-ben kiessenek az autói, a második etapban így is elvérzett a Charles Leclerc, Sebastian Vettel páros.

wolff-binotto-dppi



Amikor Toto Wolffot, a szezont eddig uraló Mercedes főnökét arról kérdezték, hiányzik-e számukra a Scuderia jelentette kihívás, egyszerre nyilatkozott együttérzően és kissé odaszúrva a rivális csapatnak – szavait a Motorsport.com idézi:

„Ez nem jó a Formula-1, és nem jó az élen zajló harc szempontjából sem. Őszintén együttérzek a tifosival és az összes Ferrari-alkalmazottal a gyenge teljesítményért. A Ferrarinak fel kell tennie a kérdéseket azzal kapcsolatban, miket részesített előnyben az utóbbi időkben, és miért teljesítenek ennyire gyengén. Senki, beleértve a rajongókat és a ferraris dolgozókat, nem érdemel ilyen eredményeket.”

Amikor a nyilatkozata pontosítására kérték, hogy mire is utalt konkrétan, Wolff így felelt: „Igazából helytelen a ferraris prioritásokról beszélni, hiszen azzal mindenkit belerángatnánk ebbe a Ferrarinál. Olyan döntésekről lehet szó, amelyet a csapaton belül hoztak meg bizonyos személyek” – fogalmazott a Mercedes csapatvezetője, aki a korábbi megnyilvánulások alapján nem ápol túl jó viszonyt Mattia Binottóval, így lehet, hogy a vörösök csapatfőnökére célzott ezzel.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: