DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell: Franknek és Claire-nek köszönhetem, hogy itt vagyok

Szomorúnak tartja a Williams család mai bejelentését a grove-i alakulat brit F1-ese, de tudja, hogy nem adták volna el a csapatot, ha nem éreznék biztosítottnak így az istálló jövőjét.

Csütörtök kora délután jelentették be, hogy Claire Williams az Olasz Nagydíj után távozik a helyettes csapatfőnöki pozícióból, és a teljes Williams család kiszáll a Dorilton Capital által néhány hete felvásárolt alakulatból. A hír, amely egy 43 éves korszak végét jelenti, természetesen a Williams versenyzőinek online sajtótájékoztatóján – amelyen a Formula.hu is részt vett – is téma volt, George Russell így reagált:

russell-dppi-williams



„Nyilván ez egy szomorú nap számunkra. Személy szerint nekem Frank és Claire adott lehetőséget a Formula-1-ben, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen egy ilyen komoly presztízzsel bíró csapatnál vezethetek már második éve. Szomorú látni, hogy lelép a Williams család, de a történelmük megmarad, és mi is tovább fogunk harcolni azért, hogy megfelelőképp reprezentálhassuk a csapat nevét.”

A csapattárs Nicholas Latifi is hasonló gondolatokat fogalmazott meg: „Kicsit sokkoló volt számomra, amikor reggel meghallottam a hírt. Nyilván amikor kijött a hír, hogy megvásárolták a csapatot, azért ott volt a fejemben ez, még ha nem is feltétlenül lehetett számítani rá. Ez az első teljes évem a Formula-1-ben, de már itt voltam a csapat környezetében és a családdal korábban is. Különleges, hogy ő és Frank révén tehettem be először a lábam az F1-be, ahol remélem, hogy hosszú karrier állhat előttem, de mindig különleges marad, hogy ennél a csapatnál mutatkozhattam be, amely rengeteg embernek adott már lehetőséget, nem is csak pilóták, hanem számos csapattag tekintetében is. Úgy vélem, a csapat kultúrája megmarad annak ellenére is, hogy a család távozik.”

Russell azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy mikor tudta meg a hírt, és szerinte ez milyen hatással lesz a 2021 végéig szerződéssel rendelkező pilóta jövőjére: „Nem tudom, hogy már bejelentették-e, de a következő versenytől én leszek a csapatfőnök!” – viccelődött a brit. „Először Claire hozta a híreket nekem és Nicholasnak. Nyilván Claire-nek és a teljes családnak rengeteget jelent a csapat, és szerintem nem adták volna el az istállót, ha az nem állna teljes mértékben az alakulatnak az érdekében is. Rendkívül szenvedélyesek a sport iránt. És kényelmesen érzem magam attól, hogy Claire és a teljes család elégedett ezzel a váltással.”

Arra a kérdésre, hogy fontos-e, hogy a Claire Williams helyére lépő új csapatfőnöknek legyen F1-es rutinja, így felelt a fiatal brit: „Nem igazán tudom, hogy őszinte legyek. Vegyük például Totót, akinek ugyan volt autósportot tapasztalata, de F1-es nem túl sok, de szerintem így sem teljesít túl rosszul” – utalt az évek óta domináló Mercedes főnökére, Toto Wolffra. „Nem hiszem, hogy túlságosan fontos lenne ez.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: