DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Montezemolo: Nem így kellett volna szakítani Vettellel

A Ferrari egykori elnöke, Luca di Montezemolo úgy véli, nincs abban semmi rossz, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari útjai szétválnak, viszont a szakítás módja nem mindegy.

Luca di Montezemolót 1991-ben nevezték ki a Ferrari elnökének, akkor pedig elhivatott célja volt, hogy az alapító Enzo Ferrari halála óta csak szenvedő istállót még egyszer feljuttassa a csúcsra a Formula-1-ben.

Mint tudjuk, ez egynél jóval többször sikerült neki, mielőtt 2014-ben menesztették pozíciójából. A most 73 éves Montezemolo egyik utolsó intézkedése volt, hogy a csapathoz csábította a Red Bull négyszeres világbajnokát, Sebastian Vettelt.

Nemrég beszélt arról, hogy reméli, a két jelenlegi pilóta egyenlő bánásmódban részesül, most pedig elmondta, szerinte Vettel sosem volt bajkeverő az istállón belül és nem tetszik neki a szakítás hogyanja.



„Nem volt kedvemre sem az időzítés, sem a módja annak, ahogyan megváltak Sebtől” – mondta a német RTL-nek a Ferrari egykori elnöke. „Az élet mindig is arról szólt, hogy változnak a dolgok, de sosem ez volt a lényeges, hanem az, hogy miként megy végbe a változás.”

„Nem Sebastian tehet arról, hogy megromlott a viszony, ő sosem kereste a bajt, mindig csapatjátékosként viselkedett. Olyan versenyeken aratott győzelmet az istállóval, melyeken mások nem tudtak volna nyerni, ráadásul az autója nem is volt mindig alkalmas erre.”

„Sebastiannak most is azt kellene éreznie, hogy otthon van, ahogyan az Schumacherrel is volt annak idején. A Ferrarinak olyan közeget kell teremtenie, mint Michaelnek, amiben Vettel érzi, hogy segítik, megvédik és támogatják. Michaellel ez volt a helyzet Jean Todt ténykedése idején, ahogyan az én időmben is, még Niki Laudával” – szúrt oda a csapatvezetésnek Luca di Montezemolo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: