DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Évek óta küzd a zsibbadással Valtteri Bottas

Kiderült, hogy nem újkeletű volt a Spában hallott probléma a Mercedes finn F1-es pilótájánál, egyszerűen nincs meg a megfelelő ülés ahhoz, hogy ezt megoldják.

Furcsa probléma jelentkezett Valtteri Bottasnál a Belga Nagydíjon, a finn pilótának ugyanis elkezdett zsibbadni a bal lába, ami megnehezítette a fékezést - a futam után elmondta, hogy ezek azért könnyen okozhatnak versenyzői hibákat, de egyelőre csak egy ilyen történt, amikor elfékezte a gumijait. Azóta kiderült, hogy ez nem is újkeletű probléma Bottasnál, hanem már régebb óta fennáll.

bottas_1



"Ez igazából egy olyan gond, amivel nem csak Spában küzdöttünk Valtterinél, hanem már régóta megvan, hogy abszolút, teljes mértékben kényelmesen érezze magát az autóban" - mondta ezzel kapcsolatban az Olasz Nagydíj előtt James Allison, a Mercedes technikai vezetője. "Már szezonokat töltött el nálunk és az ülése valahogy nem pont olyan, amilyet szeret, ez kicsit elszorítja a lábát és zsibbadást okoz."

"Ennek nincs nagy hatása a teljesítményére, nem vesz el belőle, de ettől még nagyon szeretnénk megoldani. Sokféle ülést és sokféle pedált kipróbáltunk már ennek érdekében, de még nincs meg az igazi. Szeretnénk, hogy minden pályán, minden körülmények között kényelmes legyen neki az autóban, de egyelőre nem találtuk meg a megfelelő kombinációt" - magyarázta Allison.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: