DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel: Csak az F1-re koncentrálok

Bár továbbra sem tud hírekkel szolgálni a jövőjét illetően, azt kijelentette a négyszeres F1-es világbajnok, hogy csakis a száguldó cirkuszban tudja elképzelni a jövőjét – méghozzá versenyzőként.

Több hónap is eltelt már azóta, hogy a Ferrari bejelentette, hogy az idény végén megválnak Sebastian Vetteltől, de még mindig nem tudni hivatalos, mi lesz a német sorsa. A pilóta korábban elmondta, hogy egyeztetett a Renault-val, mielőtt a franciák leigazolták a visszatérő Fernando Alonsót, de a jövőre Aston Martinná alakuló Racing Pointtal is folytatott „laza beszélgetéseket”. Leginkább az ez irányú pletyka tartja magát a hivatalos bejelentés elmaradása/késése ellenére is – pedig néhány napja az állítólag emiatt elküldés előtt álló Sergio Perez is igen magabiztosan nyilatkozott a folytatásról.

vettel-ferrari-belgagp



Vettel mindenesetre azt kijelentette ismét, hogy csak olyan csapathoz ír alá, amellyel van esélye a jó szereplésre: „Nem nagyon érdekel, hogy olyan csapathoz írjak alá, amellyel nem lehet harcolni olyan helyezésekért, amelyekért harcolni érdemes, és nem halad jó irányba a jövőt illetően. Úgy vélem, a legnagyobb ismeretlen tényezőt a 2022-es szabályok jelentik. Nyilván sok csapat bízik abban, hogy az majd sok mindent megváltoztat. Meglátjuk, mi lesz. Szólni fogok, ha lesznek híreim a jövőmmel kapcsolatban.”

Mivel kevés elérhető versenyképes ülés van a Formula-1-ben, felmerült, hogy Vettel esetleg más sorozatokban próbálhatná ki magát: állítólag a WEC-be szívesen át is csábítanák. A négyszeres világbajnoknak ellenben nincs ilyen motivációja: „Pillanatnyilag csak a Formula-1-re koncentrálok, és ahogy korábban is elmondtam, nem néztem még körül alternatívák után ez ügyben.”

A pilóta azt is elmondta, hogy egyelőre nem tervez csapatvezetői pozíciót sem vállalni F1-es istállónál, mert még a versenyzésre fókuszál: „Úgy hallottam, elég drágák lehetnek a Formula-1-es csapatok, szóval okosnak kell lennem ezzel” – viccelődött Vettel. „Nem tudom, nem hiszem, hogy pontos választ tudnék adni erre. A pontos pozíciótól és a kihívástól is függ. Természetesen roppant szenvedélyesen szeretem és sokat is tudok erről a sportról, szóval majd az idő eldönti. Egyelőre viszont csak az autóban tudom elképzelni magam, nem pedig azon kívül.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: