DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Norris: Ha még egy kör lett volna…

Az idén nem először remek hajrát bemutató McLaren-pilótát frusztrálja, hogy pont letelt a versenytáv, mire elkaphatta volna Alexander Albont – de így is úgy érzi, kihozták a legtöbbet a spái futamból.

Lando Norris egyik védjegyévé kezdenek válni 2020-ban a parádés utolsó körök: Spielbergben mindkét versenyen remek hajrát produkált – az Osztrák GP-n ez dobogót is ért neki –, és hasonlóra készült Spában is, amikor a legvégén utolérte az egymással is vívó Alexander Albont és Esteban Ocont. Ám míg a renault-s francia még épp át tudta hámozni magát a Red Bullon, Norris már kifogyott a körökből, így maradt a hetedik helyen.

norris-mclaren-belgagp



„Még egy kör, és elkaptam volna Alexet” – nyilatkozta a McLaren versenyzője, akit az F1i.com szakoldal idéz. „Nem tudom, hogy Esteban is meglett volna-e, de szerintem a Renault tempója sokkal jobb volt most, ahogy azt Daniel is megmutatta. Szerintem csak azért értem utol Ocont, mert kicsit beragadt Albon mögé. De igen, még egy kör jól jött volna! Eléggé biztos vagyok benne, hogy Alexet megelőztem volna, igencsak küszködött már, szóval ilyen szempontból frusztráló ez, de szerintem a verseny többi része jó volt, elégedett vagyok.”

A fiatal brit versenye a Belga Nagydíj elején csúszott kicsit félre, amikor a rajtnál pozíciót veszített, és csak később tudott elkezdeni visszakapaszkodni: „Nem kezdtünk túl jól, az első kör és az első etap kemény volt számomra. Nem éreztem magabiztosnak magam az autóban a gumikezelést és egyebeket illetően. A verseny második felére aztán kicsit lehűlt az idő, a szél is csökkent, így jobban előjöttek az erősségeink, így el tudtam kezdeni nyomni, jobb tempóm volt Strollnál, és el tudtam kapni a többieket a végén – csak kár, hogy nem volt még egy kör! Szóval hullámzó verseny volt, de több ez a pontmennyiség, mint a semmi – főleg úgy, hogy csapatként nem ez volt a legjobb napunk, hiszen Carlos el sem tudott rajtolni, a Renault pedig rengeteg pontot szerzett. De kihoztuk a legjobbat ebből a rossz napból.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: