DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz tudja, mennyire nehéz a Ferrarinak

A csapathoz jövőre csatlakozó pilóta szerint nagy előrelépésre van szüksége a Ferrarinak, de tudja, mennyire időigényes az F1-ben az élre törni. Elmondta, miben kellene a legnagyobbat fejlődniük.

A versenynaptár egyik leginkább motorerőigényes pályáján a Ferrari átélte az utóbbi évtizedek legnagyobb mélypontját: a belgiumi Spában az ő autóik voltak az egyetlenek, amelyek a tavalyi évhez képest visszaesést mutattak be, így a vasárnapi futamon egyetlen pontot sem szereztek. Az egyértelmű, hogy az istálló erőforrása hagy némi kívánnivalót maga után, de Mattia Binotto csapatfőnök szerint a hétvégén nem ez volt az egyetlen problémájuk

Eközben az istállóhoz jövőre csatlakozó Carlos Sainz műszaki hiba miatt el sem tudott rajtolni a versenyen, így volt ideje végignézni a vörösök futamát. A 44 kör végeztével az alábbi következtetésre jutott. „Összességében azt mondanám, hogy nagy előrelépésre van szükségük motorfronton. Nyilvánvalóan ők most a legelégedetlenebbek. Egyértelmű volt, mennyire szenvednek” – idézte a spanyol szavait a Racefans.

Sainz átlátja, milyen folyamaton megy most végig a Ferrari, mivel 2017-ben és 2018-ban a Renault-nál hasonlókat élt át. „Tudom, mennyire nehéz, hiszen a Renault-nak is évei mentek rá [a felzárkózásra]. A Hondának is viszonylag sokáig tartott. De az a tény, hogy a Renault ott van a Mercedes közelében, bizonyítja, hogy nem lehetetlen a feladat. Ha van csapat, ami rendelkezik a fejlődéshez szükséges erőforrásokkal és próbapadokkal, az a Ferrari. Biztos vagyok benne, hogy minden erejükkel a megoldáson dolgoznak, és mire csatlakozok hozzájuk, már a következő lépést tervezhetjük” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: