DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: Cyril aggódhat a fogadásunk miatt!

Az F1-es Belga Nagydíjat a negyedik helyen záró ausztrál szerint a Renault csapatfőnöke „ideges lehet” a dobogós fogadásukat illetően – főleg úgy, hogy Monzában akár még erősebbek lehetnek.

A spái hétvége pozitív meglepetését szolgáltatta a Renault, amely Daniel Ricciardo és Esteban Ocon révén egy negyedik és egy ötödik helyet szerzett a Belga Nagydíjon, előbbi ráadásul a leggyorsabb körért járó bónuszpontot is bezsebelte. Az ausztrál korábban elárulta: fogadást kötöttek Cyril Abiteboul csapatfőnökkel, hogy amennyiben dobogóra áll utolsó közös idényükben, akkor csináltat magának egy tetoválást – méghozzá a pilóta választhatja ki, hogy mi legyen az, a csapatvezető pedig annak a helyét.

ricciardo-renault-spa-1



Miután a Renault egyértelműen az alacsony leszorítóerős pályákon teljesít igazán erősen, a soron következő Olasz Nagydíj előtt igencsak aggódhat Abiteboul – amikor Ricciardót erről kérdezték, így felelt a versenyző: „Szerintem eléggé ideges, épp most láttam. Mondtam neki, hogy maradjon éber a következő hét napban” – mondta el az ausztrál a vasárnapi online sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett. „Tavaly Monza még erősebb pályánk volt, ha pedig idén is még erősebbek leszünk, akkor már csak dobogó van előttünk. Nem bízom el magam, ahogy a csapat sem, de szerintem magabiztosan és nagyratörően utazhatunk Monzába.”

Ricciardo arról is beszélt, milyen tetkót tervezne főnökének: „Már láttam néhány montázst, amelyen Tyson-féle arctetoválás van Cyrilen. De mivel ő választja ki a helyét, biztosan nem az arcán lesz!” – viccelődött. „Nem lennék vele kegyetlen és tetováltatnék rá egy gumikacsát vagy ilyesmit. Inkább szerintem valami szép emléket választanék, mondjuk a helyszínt, ahol a dobogó összejött, akár a pályát vagy az ország adott városát. Meglátjuk. Vagy egy shoey-t esetleg! Majd akkor haladunk át a hídon, ha odaértünk, de tuti, hogy tele leszek ötletekkel!”

Az ausztrál szerint egyébként Spában sem lettek volna messze a dobogótól, ha a biztonsági autós fázis után nem ragad be néhány körig a később kereket cserélő Pierre Gasly és Sergio Perez mögé: „Úgy gondolom, ha Gasly és Perez a stratégiájuk révén nem jelentett volna puffert Max és köztem, akkor szerintem Maxszal maradhattam volna az utolsó etapra. Azért húzott el, mert időt veszítettünk a más taktikán lévők miatt, a végén pedig túl nagy lemaradás gyűlt össze. Szóval ha minden jól alakul Monzában, versenyképesnek kell lennünk ott” – fogalmazott Ricciardo, akit meglepett, milyen erős tempóra volt képes még a Mercedeshez és az előtte végző Max Verstappen Red Bulljához képest is a hajrában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: