DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Csak egyszeri kisiklás volt Spa Binotto szerint

„Csalódottak és dühösek vagyunk” – mondja a Ferrari csapatfőnöke. Kiemelte, Belgiumban nem ismerték ki a gumikat, ugyanez az autó korábban többre volt képes, azaz nem kell temetni a monzai reményeket.

Évek óta nem mutatott olyan gyenge szereplést a Ferrari, mint a Belga Nagydíjon: az első szabadedzéstől kezdve szenvedtek. Az időmérőn Charles Leclerc a 13., Sebastian Vettel a 14. rajtkockát szerezte meg, és a futamon sem sikerült előrelépni: ugyanezen a két helyen végeztek fordított sorrendben. Az eredmény baljóslatú közvetlenül a két hazai futam, a Spához hasonlóan motorhangsúlyos Monza és az ismeretlen Mugello előtt. Mattia Binotto csapatfőnök állítja, egyszeri gyengélkedés történt.

„A probléma ehhez a hétvégéhez kapcsolható. Nem sikerült megértenünk a gumik működését” – mondta a helyszíni riportereknek Binotto. „Hiszen ez az autó mégiscsak ugyanaz, mint az előző futamokon volt. Most valami nem működött számunkra, mert hátrébb voltunk, mint kellett volna. Ez az egyenesekben látszott, az első és harmadik szektorban.”



A jól rajtoló és egészen nyolcadik helyig előretörő Leclerc esetében különösen feltűnő volt, milyen könnyedséggel előzték a riválisok az SF1000-et az egyenesekben. A csapatfőnök kiemelte, a versenyzők mindent megtettek, ami módjukban állt, az eredmény a legkevésbé múlt rajtuk.

„Egy olyan pályán, ahol aerodinamikai hatékonyságra és motorerőre is szükség van, hiányzott nekünk mindkettő. Charles és Sebastian a legjobbjukat nyújtották, a tegnapi kvalifikáción és mai futamon is, mégsem tudtunk pontokat szerezni” – olvasható a Ferrari hivatalos oldalán.

„Csalódottak és dühösek vagyunk, akárcsak a rajongóink, mégpedig jó okkal. Súlyos pillanata ez annak a szezonnak, amelynek már az elejétől tudtuk, hogy nehéz lesz. Az ilyen időkben azonban szilárdan állva kell maradni, és előre kell tekinteni, hogy túljussunk a nehéz időszakon. Ez az egyetlen módja, hogy kikerüljünk ebből a helyzetből” – nyilatkozott Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: