DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen: Elég unalmas verseny volt

Amikor a Mercedesek odaléptek, esély sem volt ellenük. A végén elfogytak az abroncsok, így Ricciardo is közel került – a Red Bull sztárja sorozatban hatodik dobogójánál jár, de bevallja, nem élvezte a versenyt.

Hozta a kötelezőt a Belga Nagydíjon Max Verstappen, és zsinórban hatodik dobogójaként harmadik helyen ért célba a Mercedesek mögött. A holland az első négy versenyen egy első és három második helyezést gyűjtött, azaz legalább egy Mercedest mindig maga mögé utasított a kockás zászlónál, Spa-Francorchamps-ban azonban esély sem nyílt hasonlóara – nem is élvezte igazán a futamot.

„Elég unalmas verseny volt, nem igazán voltam képes mit tenni. Nem tudtam tartani velük a lépést, amikor odaléptek a gázra, elhúztak tőlem” – mondta a dobogós interjúkat készítő Martin Brundle-nek Verstappen. „A végén pedig el is fogytak az abroncsaim, nyolc körrel a leintés előtt már nagyon kellett vigyáznom a hátsókra. Nem nagyon élveztem ezt a versenyt, közepeseken nem igazán volt meg tapadás. A keményeken pedig próbáltam nyomás alá helyezni Valtterit, de mikor mondták neki, hogy gyorsítson, nem tudtam tartani a lépést vele, magányos futam volt.”



Ráadásul a hollandnak nem is csupán előre, hanem hátrafelé is kellett tekintgetnie, különösen, mikor elkezdtek fogyni az abroncsok. A negyedik Daniel Ricciardo 3,4 másodperccel maradt le tőle: „Úgy döntöttünk, hogy kint maradok a végén. Nem sokon múlt, hogy defektet kapjak, de végül megőriztem a harmadik helyet, ami nem rossz eredmény. Nem ez a legjobb harmadik helyem, de több mint a semmi, én örülök neki. Nem kockáztattam, kihoztuk a maximumot” – mondta az édesanyja révén félig belga versenyző.

Verstappen továbbra is második az egyéni bajnokságban: 110 ponttal rendelkezik, Hamilton már 47 egységgel áll előtte, Bottas viszont 3 pontra közelítette meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: