DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A legvégére tartogatta a durranást Ricciardo és Ocon

Emlékezetesen sikerült a Belga Nagydíj utolsó köre mindkét Renault számára: az ausztrál leggyorsabb köridőt rakott össze, a francia megelőzte Albont. Negyedik-ötödik hellyel gyarapodott az istálló, idei legjobb kettős eredményével.

A dobogó reményében állt fel a Belga Nagydíj negyedik rajtkockájába Daniel Ricciardo, abban bízva, hogy lágy abroncson rajtolva sikerül meglepnie az előtte levő versenyzőket. Terve nem vált valóra, Max Verstappent csak megszorongatni tudta az első körben, a negyedik hely azonban végig a zsebében volt. A hajrára egy igazi meglepetést is tartogatott: a kockás zászlónál, 33 kört megtett kemény abroncsain a futam leggyorsabb körét teljesítette 1:47,483-mal, az eredménnyel pedig 3,4 másodpercre közelítette meg a dobogós Verstappent.

„Úgy érzem, hogy ha dobogót szerzünk idén, az el fog törpülni a tetoválás mellett!” – mondta viccelődve Ricciardo a helyszíni riportereknek, a Cyril Abiteboul csapatfőnökkel való fogadásra célozva. „Nem érte meg az első kanyarokban kockáztatni az előzés érdekében. Az utolsó körbe viszont mindent beleraktam, úgy érzem, tényleg mindent felhasználtam.”



Ricciardo leggyorsabb köre mérföldkő a Renault-nál: a gyári istálló utoljára 2010-ben teljesítette egy nagydíj legjobb idejét, Robert Kubicával Kanadában.

Ez évi legjobb helyezését szerezte meg a hatodik rajtkockából kezdő Esteban Ocon, aki a legutolsó körben előzte meg Alexander Albont.

„Óriási javulás, nagyon boldogok vagyunk. A következő héten hasonló karakterisztikájú pálya következik, ezért próbáljuk megismételni ezt, vagy valami még jobbat elérni. Izgatottan megyünk Monzába, van elképzelésünk a gumik menedzseléséről, és úgy tűnik jelen pillanatban, hogy ez működik is. Nehéz volt ide megérkezni, végig Anthoine Hubert-re gondoltam. Nagyon örült volna, ha látja a Renault mai szereplését” – emlékezett meg a tavaly Spában elhunyt Formula-2-es versenyzőről Ocon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: