DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Vettel: Ennyit tud az autó

Charles Leclerc szerint elég nehéz magyarázatot adni arra, hogy mi történik velük - Sebastian Vettel viszont azt mondja, hogy semmi különös, egyszerűen ez a valóság.

Talán még a vártnál is rosszabbra sikerült a belgiumi időmérő a Ferrari számára, bár a harmadik szabadedzéshez képest végül javítani tudtak - igaz, a 17-20. hely már tényleg a nevetséges kategória lett volna számukra. Végül Sebastian Vettel és Charles Leclerc is bejutott a Q2-be, de Leclerc-nek ehhez Kevin Magnussen hibájára is szüksége volt, utána pedig már semmi közük nem volt a mezőnyhöz - az volt a maximum, hogy George Russellt lenyomták.

Kettejük közül megint Leclerc volt a gyorsabb, jó három tizedmásodpercet adott Sebastian Vettelnek, de a monacói nem igazán tudja, hogy miért ennyire lassúak - pedig az indok igazából egyértelmű, ez a motor a tavalyi nyomába se ér. "Nehéz magyarázatot találni erre a teljesítményre, nagy visszalépés tavalyhoz képest, de meg kell találnunk a problémát. Nehéz és kemény időszak ez. Érthető a szurkolók csalódottsága. Mi, versenyzők megpróbáljuk a lehető legjobb versenyt összerakni, de csodát nem kell várni" - értékelte az eredményt.

vete



Vettel egy kicsit még egyértelműbben fogalmazott a Q2 után: "Ez a valós kép, ez az, amire az autó most képes. Megpróbáltunk mindent, a tegnapihoz képest egy kicsivel jobbak voltunk, de ebben a mai eredményben semmi meglepő nincs. Ez az autónk van már egy ideje, ez van az egész szezonban" - mondta a négyszeres világbajnok.

A Ferrarik a jelenlegi állás szerint a 13-14. helyről rajtolhatnak majd vasárnap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: