DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo: Nem egy öregember, hanem felkészült és gyors Alonso jön

Nagy csatákra számít a következő években utódjával a Renault-t elhagyó Daniel Ricciardo: emlékeztetett arra, hogy a kétszeres világbajnok utolsó szezonjában megsemmisítette fiatal csapattársát.

A következő szezonban Daniel Ricciardo helyére érkezik a Renault-hoz a nagy visszatérő, Fernando Alonso, aki 39 évesen fog harcba szállni a nála akár 15-18 évvel fiatalabb riválisokkal. Ricciardo – aki a McLarenhez megy abban a reményben, hogy Alonso egykori csapatával újra az élmezőnyhöz csatlakozzon – nem gondolja, hogy a kor akadályozó tényező lesz a kétszeres világbajnok számára.

„Ne várjon senki egy öregembert. Én egy nagyon gyors Fernandóra számítok. Tudom, hogy sok különböző kategóriát megjárt a Formula-1-ből való távozás után, ezért nem voltam biztos benne, hogy vissza akar térni, de bebizonyosodott, hogy mégis. Az utolsó évében, távozása előtt tökéletes időmérős győzelmet aratott a csapattársa felett, pedig Stoffel Vandoorne sem akárki. Megvan a tehetsége ahhoz, hogy az autója maximumát feszegesse, amivel ő is tisztában van. Nem öreg, hanem felkészült és gyors Alonsóra számítok” – mondta a spanyol AS-nek Ricciardo.



Az ausztrálnak nem fizetődött ki a Renault-projekt, de úgy érzi, a franciáknak Alonso és Esteban Ocon párosával sikerül felzárkózniuk. A 2022-es szabályváltozásokkal pedig arra számít, a McLarennel nagy harcokat fog vívni jelenlegi istállója ellen.

„Jövőre és a következő években véleményem szerint folytatódik a javulás és fejlődés. Esteban is tapasztalt és magabiztos, viszont egy rendkívül, rendkívül tapasztalt ember érkezik mellé Fernando személyében. Már várom, hogy versenyezhessek ellene. 2022 a legérdekesebb célkitűzés a szabályváltozások miatt. Meglátjuk, kinek sikerül a legtöbbet előrelépni, de az biztos, hogy a következő években jókat fogunk harcolni a Renault ellen. Nagyon profin bántak velem, azután is, hogy bejelentettem a távozásom” – beszélt elismerően a csapatról, amelyet elhagy év végén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: