DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Villeneuve: Binotto szívében nincs melegség

Miközben a Ferrari fennállása egyik legnagyobb krízisét éli, a mindig szókimondó Jacques Villeneuve még bele is rúgott egyet az olasz csapatba szavaival. Szerinte mindent elölről kellene kezdeniük.

A Ferrari Formula-1-es csapata történetének egyik legkeserűbb időszakát éli, hiszen a teljesítményük értékelhetetlen egy ilyen szintű csapat mércéjéhez viszonyítva. Az FIA-val közösen titkosított nyomozási eredmény és a Sebastian Vettellel való viharos szakítás is mind azt támasztja alá, hogy valami nincs rendben a maranellóiaknál.

Sokak szerint a legtöbb probléma forrása Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke, aki ezelőtt a motorfejlesztési osztály feje volt. Jacques Villenes, 1997 világbajnoka is pontosan így látja a dolgokat.

„Binotto egy kiváló mérnök, de egy mérnök az nem egy főnök. Ismerem őt személyesen, és elmondhatom, hogy ő egy olyan ember, akit a számok érdekelnek, nem pedig az érzelmek. Binotto szívében nincs melegség, mivel egy mérnökember nem értheti ennek az egész dolognak a pszichológiai oldalát” – mondta a Sky F1 Italiának Villeneuve.

Mattia Binotto szíve valóban fagyos vidék lenne?


„A Ferrarinak mindent elölről kell kezdenie, ami nem lesz egyszerű és igénybe fog venni némi időt. Egy igazi olasz csapat szeretnének lenni, de erre ma már nincs szüksége a Formula-1-nek” – fejtette ki véleményét a kanadai világbajnok arról, szerinte miként térhetne vissza a Ferrari az élre.

A Ferrari jelenleg csak az ötödik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, mindössze 61 ponttal, máris 160-nal lemaradva a címvédő Mercedestől. Még tovább árnyalja a helyzetet, hogy az eddig lezajlott hat versenyen mindössze kétszer fértek oda a ferrarisok a pódium valamely fokára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: