DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen Vettelnek: Nem szabad törődni a sajtóval

A 2007-es világbajnok védelmébe vette Sebastian Vettelt, aki mostanában az olasz sajtó kereszttüzében áll. Raikkönen szerint nem szabad elolvasni a kritikákat, csak tennie kell a dolgát a németnek.

Sebastian Vettel ugyan a Spanyol Nagydíjon jó teljesítményt nyújtott a futamon, de ez így is csak a hetedik helyre volt elegendő tőle és a Ferraritól, viszont a szezon egészét nézve Vettel már inkább úgy fest, mint aki féllábbal már kint van a Ferraritól.

Sokan tulajdonítják Vettel hibáit annak a ténynek, hogy a Ferrari pilótájaként nagyobb rajta a nyomás, de Kimi Raikkönen ezt elutasította.

„Sosem találtam nehezebbnek ezt a dolgot a Ferrarinál, mint máshol. Természetesen, ha valaki elolvassa az összes újságot, akkor talán rosszul érezheti magát, de én ezt sosem tettem, neki sem szabad. Velünk most pont ugyanaz a helyzet, mint velük” – tért át az Alfa Romeóra a finn.



„A média nem örül a gyengélkedésünknek, nekünk sem könnyű, amikor nem megy úgy a szekér, de ez része ennek a játéknak. Jelenleg itt tartunk, tudjuk, hogy javulnunk kell, de a nyomás itt sem más, mint ott volt.”

„Amikor a Ferrarinál voltam, voltak nehéz időszakok, az olaszoknak pedig elég markáns véleményük van mindenről, ez már csak így megy… A sajtó könnyedén irkál mindent, mikor nem megy, aztán másnap jól teljesítesz, és rögtön te vagy a legjobb barátjuk, ez ilyen. Ebben a szakmában így működnek a dolgok, nem kell ennek különösebb feneket keríteni.”

„Biztos vagyok benne, hogy nem túl boldog azzal, ahogyan most alakulnak a dolgok” – váltott vissza Raikkönen újból Vettelre. „Viszont ott is ugyanúgy működnek a dolgok, nincs rajta nagyobb nyomás. A Ferrari mindig is Ferrari marad, az emberek érdeklődni fognak irántuk, különösen az olaszok, de nem gondolom, hogy ez befolyásolná a teljesítményét. Túl régóta van már itt ahhoz, hogy ilyenekkel foglalkozzon és biztosan újra talpra tud állni” – zárta rövidre a témát a Jégember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: