DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Wolff: Hamilton külön ligában versenyez

Toto Wolff szerint Lewis Hamilton külön szintet képvisel jelenleg, Barcelonában egészen szenzációsan vezetett és stratégiailag is az ő megérzése bizonyult helyesnek, nem a csapaté.

Továbbra is rendkívül elégedett Lewis Hamiltonnal Toto Wolff, akitől megszokhattuk már, hogy mindig a legnagyobb elismerés hangján beszél hatszoros világbajnok versenyzőjéről - a Spanyol Nagydíj után megint így tett, nem győzte magasztalni a brit klasszist. Hamilton domináns teljesítményt nyújtott, hat futamból már negyedszer nyert idén és utcahosszal vezeti a világbajnokságot, ehhez pedig a remek autó mellett rá is nagy szükség van, hiszen nem véletlenül nem Valtteri Bottas áll az élen, sőt, még a második helyen sem.

hammert



"Jelen pillanatban Lewis külön ligában vezet, tényleg muszáj ezt mondanom. Teljességgel kontrollálta a barcelonai futamot, még vissza is tekerte a motort, hogy spóroljon vele a következő versenyekre, azokra, amelyek nehezebbek lesznek. Számomra a legkülönlegesebb dolog az volt, amikor a végén már kevés kör volt hátra és fel akartuk tenni neki a lágy keveréket, de ő azonnal mondta, hogy nehogy azt adjuk neki, ő a közepeseket kéri - és láthatjuk, hogy ezen ment el Valtteri versenye" - idézi Wolff szavait az F1.com.

"Felraktuk neki (Bottasnak) a lágyat, amin logikusan utolérhette volna Verstappent és valószínűleg megelőzhette volna, de egyszerűen annak a guminak nem volt tapadása. Lewis ezt ösztönösen tudta" - tette hozzá a csapatvezető, aki azt is elmondta, hogy a silverstone-i csalódás után most ugyanolyan melegben jól teljesítettek, ami mutatja, hogy milyen jó csapatuk van, mert sikerült megoldaniuk a gondjaikat. "Remélem, hogy Spa is forró lesz!" - zárta le a gondolatait Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: