DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Oconnak új motort ad a Renault, hogy ne kapjon ki ennyire Ricciardótól

A francia F1-es pilóta jelentős hátrányban van a csapattársához képest és nem érti ennek okát - most kap egy új motort és egy új váltót, hátha az segít. Reméli, hogy így lesz.

Új motort kap a Belga Nagydíjra a Renault F1-es pilótája, Esteban Ocon. A francia versenyző idén tért vissza a mezőnybe, de egyelőre egyértelműen kikap házon belül csapattársától, Daniel Ricciardótól - átlagosan nagyjából három tizedmásodperccel gyorsabb nála az ausztrál, ami akkor is nagy különbség, ha Ricciardo már ismerte a csapatot és az autót is. Ocon nem érti a nagy lemaradás okát...

"A Belga Nagydíj egy új kezdet lesz számomra. Még mindig sok dolgot, igazából mindent ki kell elemeznünk, de arra a hétvégére kapok egy új sebességváltót és egy új motort. Nem vagyunk elégedettek a Danielhez képest meglévő hátránnyal, remélhetőleg ez segít majd ezt csökkenteni és közelebb leszek hozzá, bár nemcsak az egyenesekben kaptam ki tőle" - idézi Ocon szavait ezzel kapcsolatban az olasz Motorsport.

ocon



Ocon így már a második a mezőnyben Sebastian Vettel után, aki egy kicserélt alkatrésszel próbél közelebb lenni a csapattársához - a németnél karosszériát cseréltek, de sokat nem javult a helyzete Charles Leclerc-rel szemben. Egyébként Oconnak tetszik a bejelentett motormód-tiltás, szerinte ez a Renault-nak segíteni fog.

"A futamokon versenyképesek vagyunk, szóval a kvalifikációs mód megszüntetése előny lehet számunkra. A McLaren közel van hozzánk, de ez így is marad, mert ők is ezt a motort használják. Mindenki számára ugyanazok lesznek a változások, de azért reméljük, hogy kicsit közelebb hozza egymáshoz a mezőnyt. Ami az én motoromat illeti: meglátjuk, hogy így lesz-e különbség, ezt csak az idő mondja meg, de szerintem működni fog."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: