DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Max nem láthat mindent, de a mérnök igen”

Egy korábbi Formula-1-es pilóta szerint Max Verstappen remek munkát végez, de stratégiai kérdésekben nem tud okosabb lenni egy csapat ezzel foglalkozó mérnöknél.

Max Verstappen elég hevesen vitatkozott csapatával a Spanyol Nagydíjon arról, hogy mennyire is kellene figyelniük a Mercedest a stratégiával kapcsolatban - szerinte inkább saját magukkal kellett volna törődni és nem a riválisokkal, ezt pedig hosszan ecsetelte is. Dr. Helmut Markónak, a csapat tanácsadójának nem is tetszett mindez, a futam után elmondta, hogy Verstappen jobban teszi, ha a saját dolgával törődik és nem a csapatéval.

Utóbbival értett egyet a korábbi F1-es pilóta, Christijan Albers is, aki a holland De Telegraafnak beszélt erről. "Nyilván ott van a pilóta és a versenymérnöke, akiket hallunk a rádióban, de a mérnök mögött ott van egy szoba tele a többi mérnökkel, akik minden pilóta minden adatával rendelkeznek és ezek alapján találják ki, hogy hogyan lehet a leggyorsabban teljesíteni a futamot. Max nem láthat mindent, ami történik" - mondta Albers.

maxe



"Max azt mondta, hogy ő majd nagyon könnyen utoléri és megelőzi a többi versenyzőt, a Racing Pointokat is, de ez azért nem ilyen egyszerű. A versenymérnöke látja, hogy hol van Verstappen és hogy hol vannak az ellenfelei. Mindenki szenvedett a gumikkal, szóval lehet, hogy azt egy kicsit elnyújtva jobb abroncsai lehettek a végén. Azonban sok ilyen zajlik a rádióban, csak nem mindig közvetítik őket" - magyarázta.

"Persze Max csak a munkáját végzi, méghozzá rendkívül jól" - tette hozzá végül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: