DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ezért nem érti Binotto a kialakult helyzetet

Egy korábbi csapatfőnök elmondta, hogy szerinte mi a gond Mattia Binottóval - ahogy azt is, hogy szerinte a problémák már évekkel ezelőtt kezdődtek a csapat és Sebastian Vettel között.

A korábbi Formula-1-es csapatfőnök, Colin Kolles rámutatott arra, hogy Mattia Binotto miért nem ért meg bizonyos dolgokat a Ferrarinál, főleg Sebastian Vettellel kapcsolatban: mert nem csapatfőnök, hanem egy mérnök, egy technikai ember - vagyis pontosan az a probléma szerinte, amit már akkor is lehetett sejteni, amikor Binottót kinevezték erre a pozícióra.

bi



"Binotto egy nagyon jó mérnök, de egy mérnök nem csapatfőnök - az én véleményem szerint egy mérnök egyáltalán nem is lehet csapatfőnök. Én ismerem őt személyesen is, ő egy olyan ember, akit a számok formálnak és nem az érzések, nincs benne semmi melegség. A műszaki szakemberek nem értik a pszichológiai oldalt" - mondta Kolles a Sport1-nek adott elemzésében a kialakult Vettel-Binotto helyzetről.

Szerinte egyébként ugyan csak most jutott el odáig a Ferrari és a négyszeres világbajnok kapcsolata, hogy szakításra kerüljön sor, de a probléma egyáltalán nem új. "A problémák már évekkel ezelőtt megjelentek. Amikor Sebastian világbajnok lehetett volna, akkor nem kapta meg a csapat teljes támogatását - akkor kezdődött az egész ebben a kapcsolatban. Ha egy csapat világbajnok akar lenni, akkor ahhoz kell egy elsőszámú pilóta, ennek pedig Vettelnek kellett volna lennie."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: