DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Eddig nincs gondunk a gumikkal

A Mercedes egykörös tempó tekintetében abszolút uralta a Spanyol Nagydíj pénteki napját, de Lewis Hamilton ezúttal is arra számít, hogy a Red Bull borsot törhet az orruk alá vasárnap.

A 70. Évfordulós Nagydíjon a Mercedeseknek alaposan meggyűlt a bajuk az abroncsokkal, Max Verstappen és a Red Bull pedig egy nem várt győzelmet aratott Silverstone-ban. Természetesen a Sky Sports riporterének első kérdése erre irányult Lewis Hamilton felé.

„Egyelőre nem tapasztaltunk hólyagosodást, de múlt pénteken is pont ugyanez volt a helyzet” – kezdte a brit. „Most még nehéz mit mondani a gumikat illetően, nagyon alaposan ki kell elemeznünk, hogy miként állunk e téren.”



„Ebben a pillanatban lehetetlen megmondani, hogy egy- vagy kétkiállásos verseny lesz-e. ahogyan a versenystratégiánk is eléggé homályos egyelőre” – mondta Hamilton, aki ezután arról beszélt, hogy augusztusban még sosem versenyeztek Spanyolországban, így elképesztő most ez a hőség számukra.

„Rendkívül nehéz dolgunk van a pályán, sohasem vezettünk itt ekkora hőségben, az igazat megvallva még arra sem nagyon emlékszem, hogy valaha volt-e ilyen meleg Spanyolországban, mikor itt voltam” – panaszkodott a melegre Hamilton.

A Mercedes mindkét szabadedzésen kibérelte az első két helyet, a második gyakorlást élen záró Lewis Hamilton azonban így is tart a Red Bulltól: „Meglehetősen izgalmas hétvége elé nézhetünk, mivel a Red Bullok nagyon jónak tűntek a hosszú etapokon. Ez szállíthatja majd az izgalmat a versenyre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: