DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Elégedett Nissanyval a Williams

A magyar kötődésű pilóta közel volt Nicholas Latifihez az első szabadedzésen és a Williams F1-es csapata is elégedett volt a munkájával - ő is élvezte a feladatot, már alig várja a következőt.

A Spanyol Nagydíj első szabadedzésén autóba ülhetett a Williamsnél a magyar kötődésekkel rendekező Roy Nissany - első hivatalos F1-es szereplésére került sor az F2-ben versenyző pilótának. Nissany a közelmúltban a #FormulaHUPodcast vendégeként felelevenítette, hogy a versenyzés alapjait hazánkban sajátította el, menedzsere a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke, Oláh Gyárfás, de más módon is ezer szállal kötődik hazánkhoz. A csütörtöki sajtótájékoztatón a Formula.hu kérdésére a Williams pilótái elmondták, hogy bíznak benne - pénteken pedig nem is okozott csalódást.

nissany



A szabadedzésen végül mindössze három tizedmásodperccel maradt el Nicholas Latifitől - a mélyvíz ellenére abszolút megállta a helyét a Formula-1-es mezőnyben. "Nagyon pozitívan alakult az edzés és elégedett vagyok a teljesítményemmel. Tökéletesen tudtunk együtt dolgozni a csapattal, nagyon közel volt a tempónk és szerintem elsőre ez így elég biztatóan sikerült. Sokat tanultam ebből és szerintem jó visszajelzéseket adtam a csapatnak az autó fejlesztésével kapcsolatban. Nagyon pozitívak az érzéseim és alig várom már a következőt" - mondta a nap végén Nissany.

"Roy Nissany nagyon jó munkát végzett az első szabadedzésen, remek volt a tempója és minden probléma nélkül teljesítette a tesztprogram rá eső részét" - dicsérte a hazánkban élő izraeli üzletember, korábbi F1-tesztpilóta, Chanoch Nissany fiát Dave Robson, a csapat teljesítményért felelős vezetője. "A két autóval sokat dolgoztunk a karosszérián, de főleg a gumikkal foglalkoztunk, amiket nem volt könnyű kezelni ebben a melegben."

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: