DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kivizsgálta a Ferrari: Hibás volt Vettel karosszériája

Új karosszériát kap Sebastian Vettel a Spanyol Nagydíjra: a Ferrari alapos vizsgálata során kiderült, hogy az autó sérült volt, ami közreműködött a gyenge silverstone-i szereplésben.

Sebastian Vettel feltűnően szenvedett mindkét brit versenyhétvégén, melyeken 10. és 12. pozíciót gyűjtött csupán, miközben Charles Leclerc a másik autóval harmadik és negyedik helyezett lett. „Két verseny volt ugyanazon a helyszínen egymás után és az első hétvége szombat reggele óta semmit sem tudtam fejlődni. Ez a dolog az, ami feltűnő” – írta le problémát Vettel. Mattia Binotto csapatfőnök arról beszélt, az opciók között szerepel, hogy új karosszériát bocsátanak Vettel rendelkezésére.

A Ferrari szerdán megerősítette, hogy a Spanyol Nagydíj előtt valóban karosszériát cserélnek Vettel számára. A versenyek közti vizsgálat megállapította, hogy az Angliában használt SF1000 hibás volt, ami közreműködött Vettel szenvedésében, habár teljesen nem magyarázza meg azt.



„Sebastian új karosszériát fog kapni, mivel a silverstone-i verseny utáni vizsgálat során egy kis meghibást találtunk, melyet egy rázókövön ért nagy behatás okozott” – mondta Simone Resta, a Ferrari karosszériáért felelős vezetője a csapat hivatalos oldalán. „Olyan nagy hatása nem lett volna a teljesítményre, de logikus, hogy ezt a döntést hoztuk meg.”

A szakember hozzátette, Spanyolországban – ahol a téli felkészülés zajlott – sem számíthat sok jóra a Ferrari: „Úgy érkezünk Barcelonába, hogy tudjuk, nem vár ránk könnyű hétvége, abból fakadóan, ahogy a tesztelés zajlott itt februárban. Az eddig lefutott több mint öt verseny során azonban keményen dolgoztunk azért, hogy próbáljuk javítani autónk teljesítményét és minden potenciált kipréseljünk belőle. Sokkal forróbb időjárással fogunk találkozni, mivel a pályahőmérséklet várhatóan jócskán 40 Celsius-fok felett lesz: ez fontos tényező, főleg a gumik viselkedése szempontjából, ahogy Silverstone-ban is láttuk a két futamon” – mondta Resta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: