DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Doornbos: Hülkenberg jó lenne a Red Bullnak

A korábbi F1-es Robert Doornbos szerint Nico Hülkenberg megállná a helyét a Red Bullnál Max Verstappen csapattársaként, de szerinte ennek a létrejöttére nincs valós esély.

A rotterdami születési egykori F1-es pilóta, Robert Doornbos elmondta a véleményét a hétvégi versenyről, különösen kihegyezve a témát Nico Hülkenbergre és Alexander Albonra.

A Racing Point a verseny utolsó szakaszában hívta ki az ötödik helyről Nico Hülkenberget, aki Sergio Perez helyetteseként pont a csapat másik pilótája, Lance Stroll előtt haladt. Sokan összeesküvéselméletet láttak ebben a manőverben.

„Nico maga mondta a versenyt követően, hogy vibrációra panaszkodik, valószínűleg ezért hívta be a csapat még egyszer. Nekik a pontok számítanak, kétlem, hogy érdekelné őket, hogy a két pilóta közül melyik van előrébb” – idézi Doornbost a Ziggo Sport.



Hülkenberg kiváló csapattárs lenne Max számára, de jelenleg ez az esély Alboné, meg kell várnunk, hogy mihez tud ezzel kezdeni. Hosszú időre van szüksége, hogy belejöjjön, de a versenyeken mindig megmutatja, hogy van benne potenciál.”

„Jó pilóta Hülkenberg, de nem tartom valószínűnek, hogy a Red Bull ehhez folyamodna, ráadásul abszolút lábon is lőnék magukat, már ami az utánpótlás programjukat illeti. Sokkal valószínűbb eshetőség a Haas vagy az Alfa Romeo a német számára” – foglalta össze gondolatait Robert Doornbos.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: