DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Lehetőséget kap Barcelonában a magyar kötődésű tesztpilóta

Három szabadedzésen való vezetésre szerződött le Roy Nissany a Williamshez: a hétvégi F1-es Spanyol Nagydíjon sor kerül az izraeli versenyző ilyen formában történő bemutatkozására.

Tesztpilóta vezeti a Williams FW43-at a Spanyol Nagydíj első szabadedzésén, jelentette be a Williams. A Magyarországon nevelkedett és pályafutása kezdetén hazánkban versenyző izraeli Roy Nissanyé a lehetőség. A 25 éves pilóta tavaly Abu Dhabiban tesztelt a csapattal, melyet követően januárban tesztpilótának igazolták le, három szabadedzésen való lehetőséggel.

„Nagyon várom, hogy az autóba ülhessek Barcelonában” – kommentálta a bejelentést a Formula-2-ben is érdekelt Nissany, aki George Russell autóját kapja meg. „Első alkalommal vezetni egy szabadedzésen óriási mérföldkő minden versenyző számára, nekem pedig végképp, és a nemzetünk számára is érdem, hogy az izraeli zászló alatt teszem. Alaposan felkészültem a csapattal, és hiszek benne, hogy értéket tudunk kovácsolni belőle.”



Barcelonában a teljes hétvégén egy új szponzor, az Israel Start-Up logója jelenik meg a Williamseken, jelzésértékűen, hogy Nissany szereplésének pénzbeli hozadéka is van. Az istállónál egyébként már vezetett tesztpilóta a korábbi hétvégéken is, Jack Aitken a Stájer Nagydíj első edzésén.

Roy Nissany ezzel édesapja nyomdokába lép: Chanoch Nissany ugyancsak vezetett egy Formula-1-es szabadedzésen, a 2005-ös Magyar Nagydíjon a Minardinál. Jelentős formulaautós versenytapasztalatából fakadóan – két szezon a Formula-3-as Európa-bajnokságon, három a Formula 3.5-ben négy futamgyőzelemmel, és a 2020-ast beleszámítva kettő a Formula-2-ben – az ifjabb Nissany vélhetően eredményesebb szereplést nyújt majd Barcelonában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: