DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Brawn: Verstappen Schumacherre emlékeztet

Ross Brawnnak nagyon tetszett Max Verstappen rádiózása és úgy fogalmazott, hogy az autói határai nem határolják be a holland pilótát, aki egészen különleges versenyzővé vált.

Sokan zengtek (és még fognak is zengeni) ódákat Max Verstappen és a Red Bull vasárnapi teljesítményéről, hiszen a csapat parádés gumitaktikáját hibátlanul hajtotta végre a holland klasszis, ez a kombináció pedig így az idény során először kisakkozta a Mercedest. A pilóta teljesítményéről Ross Brawn is rendkívül elismerően beszélt.

"Max egyszerűen szenzációs volt Silverstone-ban" - írta a Formula-1 motorsport-igazgatója a szokásos futamértékelő cikkében. "Több szempontból is Michael Schumacherre emlékeztet. Amikor a rádiózására figyelünk, hallhatjuk, hogy egyértelműen van még benne tartalék" - tette hozzá.

maxgood



"Az autó határai nem határolják be Max Verstappent. Képes ráérezni az autó finomságaira és tökéletesen reagálni azokra. Emlékszem Max Formula-1-es pályafutásának kezdetére, amikor a sebessége már teljesen világos volt, azóta viszont egy egészen kivételes versenyzővé ért" - dicsérte tovább a hollandot Brawn.

"Imádtam a rádiózását, különösen azt, amikor azt mondta, hogy nem akar úgy vezetni, mint egy nagymama, amikor a csapat arra kérte, hogy menedzselje a gumijait. Ez nagy önbizalmat és erős kapcsolatot sugall a csapaton belül."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: