DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo: Valódi a tempónk

Az ausztrál pilóta szerint igenis reális volt a pénteki második edzésen elért harmadik helyük – igaz, a Renault versenyzője azzal is tisztában van, hogy szombatra sok minden megváltozhat.

A 70. Évfordulós Nagydíj pénteki napjának egyik pozitív meglepetése Daniel Ricciardo délutáni harmadik helyezése volt. A múlt héten az első silverstone-i futamot negyedikként záró ausztrál szerint ráadásul ez nem is átverés – igaz, azzal tisztában van, hogy a szombati időmérőn nehéz lesz megtartani ezt a pozíciójukat:

ricciardo-renault-70gp-1



„Úgy gondolom, ez valódi volt, legalábbis a pályaviszonyok függvényében” – idézi a renault-st a Motorsport.com. „Végrehajtottunk néhány változtatást az edzés alatt, és az egyiknek köszönhetően tényleg nagy előrelépést érzékeltem. Azt mondtam magamnak: ’oké, ez most már egy elég jó versenyautó’. Szóval igen, szerintem ott lehetünk. Meglátjuk. Mármint ha az időmérőn is itt végzünk, akkor azzal még mindig túlszárnyalnánk a jelenlegi várakozásainkat, de azt gondolom, jó munkát végezhetünk.”

Persze azért nem akarta elragadtatni magát Ricciardo: „A legfőbb kérdés a szombattal kapcsolatban, hogy a szélirány 180 fokos fordulatot fog venni. Az otthon ülők azt kérdezhetik: ’és akkor mi van?’. De ez nagyban megváltoztatja az autókat és az egyensúlyt. Szóval lehet, hogy a szombati nap teljesen más történet lesz, és még sok más is történhet, de jó helyzetbe hoztuk magunkat.”

Az ausztrál pilóta beszélt a sokaknak stratégiai fejtörést okozó, de például a Ferrarikon másképp viselkedő lágy abroncsokról is: „Igen, nos, a lágy gumi érdekes… Érdekes – talán ez a legjobb szó rá. Nem hiszem, hogy sokan akarnának majd bármit is kezdeni vele a hétvége hátralévő részében, vagy legalábbis a fontos szakaszokban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: