DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas holnap is le akarja győzni Hamiltont, Hülkenberg magát is meglepte

A pole-pozícióból mindig könnyebb nyerni, emlékeztet Valtteri Bottas. A második rajtkockába szoruló Lewis Hamilton csüggedt, a meglepetésre harmadik Nico Hülkenberg csak mosolyog a 70. Évfordulós Nagydíj időmérője után.

A Mercedes uralma nem változott, de a két versenyző sorrendje megcserélődött a két Silverstone-i futamon: a Brit Nagydíjon Lewis Hamilton szerezte a pole-pozíciót, ehhez képest a 70. Évfordulós Nagydíjon a 2020-as szezonban másodszor megverte őt Valtteri Bottas, csekély, 0,063 másodperces különbséggel.

„Nagyon jó érzés, nagyon szeretem az időmérőket! Rendkívül örülök, hogy mindent kihoztam magamból és az autóból is” – nyilatkozta lelkesen az időmérő után Bottas, akinek eddig nagy hétvégéje van: csütörtökön jelentették be, hogy 2021-ben is a Mercedes versenyzője marad. „Sikerült nagyon jó beállításokat találni a múlt héthez képest, ma jobb volt, mint akkor. Mentális szempontból mindig könnyebb, ha a pole-pozícióból indulsz, egyszerűbb innen megszerezni a futamgyőzelmet. A versenytempónk megvan, az első feladatunk, hogy jó legyen a rajt, utána pedig meglátjuk. Az lebeg előttem, hogy meg akarom nyerni a versenyt.”



Az egy héttel ezelőtt ugyanezen a pályán domináns Hamiltont láthatóan elcsüggesztette második helye, a hivatalos interjúkat készítő Paul di Restának nem sikerült sokat kiszednie belőle: „Nem volt valami jó. Valtteri nagyszerű munkát végzett, megérdemelte a pole-pozíciót. Nekem most nem sikerült tökéletesen az utolsó köröm. Már múlt héten is problémás volt az abroncsok kezelése, most pedig lágyabbak a keverékek, így nem hinném, hogy egy kiállással meg lehet oldani a versenyt” – nyilatkozta röviden Hamilton.

Annál beszédesebb kedvében volt az időmérő alighanem első számú hőse, az a Nico Hülkenberg, aki a koronavírust elkapó Sergio Perez helyét foglalta el a Racing Pointnál a silverstone-i duplára, és második nekifutásra a Mercedes mögötti mezőny legjobbja lett.

„Őrületes hét áll mögöttem! Múlt héten nagyon boldog voltam, amikor visszatérhettem, aztán elkeserített, hogy nem tudtam elindulni. Most már sokkal jobban éreztem magam az autóban, de a Q2-ben megnehezítettem a saját életem, mivel azt hittem, megsérült az autó. A Q3-ban már leszegett fejjel mentem. Meglepő, hogy itt állok, magam sem számítottam erre, de nagy mosoly van most az arcomon, nagyon várom a holnapi versenyt” – mondta a német versenyző, aki ha megismételné rajthelyét, pályafutása első dobogóját szerezné meg.

„Nagyon nehéz verseny lesz, hiányozni fog a tapasztalat, amit múlt héten nem sikerült megszereznem. A rajt is új lesz számomra ezzel az autóval. Meglátjuk, én mindent megteszek majd, amit tudok és próbálok gyorsan tanulni, hogy az autót jó helyen hozzam majd be. Most még csak szombat van, jól mutat ez is, de a versenyen kell jól teljesítenem. Majd azután ünneplek, ha lesz rá okom” – nyilatkozta Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: