DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappent nem töri meg a Mercedes-uralom

Hiába reménykedett a fél világ abban, hogy 2020-ban a Red Bull-Hondának érdemi esélye lehet a Mercedes ellen, ami izgalmas bajnoki csatát eredményezhet, ebből végül semmi nem lett. Azt is gondolhatnánk, hogy Max Verstappen teljesen kiábrándult emiatt, ám a holland ifjonc állítja: a bajnokcsapat hihetetlen fölénye nem törte meg a motivációját.

Hiába remélt bajnoki esélyeket a Red Bull-Honda fenegyerekének, Max Verstappennek még az is, aki egyébként nem szimpatizál vele, az évad első négy futamán a Mercedes csírájában fojtott el mindenféle ilyen jellegű áhítozást. A bajnokcsapat uralkodik, a fölényük nagyobb, mint eddig bármikor, így akár arra is lehetne gondolni, hogy a fiatal hollandnak elege van az egészből és motivációját veszíti a szélmalomharcban. Csakhogy ez nem így van, a 22 éves pilóta a 70. Évfordulós Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján meggyőző nyugalommal jelentette ki: Hamiltonék dominanciája nem törte meg.

verstappen-redbull-silv2



„Egyáltalán nem vagyok frusztrált, egyszerűen elfogadtam ezt a helyzetet és a csapattal együtt azon vagyunk, hogy megpróbáljuk kihozni ebből a legjobbat” – fogalmazott a németalföldi pilóta Silverstone-ban, ahol azt is megjegyezte, hogy véleménye szerint így is irigylésre méltó helyzetben van. „Nem ez a legfrusztrálóbb helyzet, amibe kerülni lehet, szerintem nagyon sokan vannak, akik szívesen ülnének az autómban, hiszen még így is dobogós helyezésekért harcolunk. Nem is értem, hogy az emberek miért gondolják azt, hogy én máris szuper frusztrált vagyok vagy bármi hasonló. Szerintem remek helyzetben vagyunk, annál biztosan jobban, mintha az utolsó helyek valamelyikén lennénk. mindent megteszünk annak érdekében, hogy javuljunk és az autó tempója jobb legyen, viszont a Mercedes egész egyszerűen hihetetlen munkát végez és ezt el kell fogadni. Ezt teszem én is, bár nyilvánvalóan ez nem azt jelenti, hogy nem akarom legyőzni őket. Minden egyes alkalommal, amikor felcsillan majd a lehetőség az idei versenyeken, próbálkozni fogok és igyekszem legyőzni őket.”

Verstappen az évadnyitón kiesett, azóta viszont egyszer a 3. helyen, a legutóbbi két futamon pedig a 2. helyen ért célba. A Brit Nagydíj – és a hajrában történt defektek – után erre a fordulóra a Pirelli lágyabb keverékű abroncsokat hozott, az időjárás is melegebbnek ígérkezik, így joggal merül fel a kérdés: vajon ezek a körülmények hozzájárulhatnak-e a Red Bull-Honda és Verstappen esélyeinek javításához?

„Lehet, hogy egy picit a segítségünkre lesz, még nem tudom. Sajnos a pár plusz foknyi hőmérséklet nem jelent tizedeket az időmérő edzésen. Annyi biztos, hogy nem adjuk fel, motivált vagyok, és azon leszünk, hogy jó munkát végezzünk ezen a hétvégén is. Szeretnénk a pódiumon végezni ismét. A múlt hétvégén is meglepetés volt, amiben szerepet játszottak a defektek is. Ahhoz, hogy most is sikerüljön, olyan helyzetben kell lennem, hogy ki tudjam használni a kínálkozó lehetőségeket” – mondta a holland pilóta, aki 52 egységével a 3. pozíciót foglalja el az egyéni tabellán a Mercedes-páros mögött, az előtte állomásozó Bottashoz képest pedig 6 pontnyi a hátránya.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: