DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kísérletezés mellett dominált a Mercedes

Mivel az alapbeállítások a múlt hétvégéről adottak, így a címvédő istálló teszteléssel töltötte a 70. Évfordulós Nagydíj pénteki napját. Így is földbe döngölték a mezőnyt.

A Mercedes ott folytatta a második silverstone-i versenyhétvégét, ahol az előzőt abba hagyta: a pénteki szabadedzések első helyeit Valtteri Bottas és Lewis Hamilton testvériesen, 1:1 arányban osztotta fel egymás között, miközben mindenki más hét tizedmásodpercen kívül kullogott mögöttük. Ráadásul mindezt úgy érték el, hogy többnyire kísérletezéssel töltötték az idejüket, hiszen az alapbeállításokat már múlt hétvégén megtalálták.

 Eez6Z4TWAAIaSFg



"Sokat tudunk erről a pályáról, hiszen múlt héten is itt versenyeztünk, így sok beállítással kapcsolatos dolgot nem kellett megismételnünk. A felszabaduló időt némi kísérletezésre fordítottuk. A gumik egy lépéssel lágyabbak lettek, és különösen a C4-es keveréken van még mit csiszolnunk. A legnagyobb kérdés az, hogy a C4 vagy a C3 lesz-e a gyorsabb egy körön. Kicsi a különbség közöttük. Az autó egészen jónak tűnik, így kicsit spóroltunk a futásteljesítménnyel. A szokásosnál kevesebbet mentünk" - árulta el a csapat nevében Andrew Shovlin.

Az első szabadedzésen leggyorsabb kört produkáló Bottas szerint a hólyagosodó gumik jelentik a legnagyobb megoldandó feladatot. "Az előző hétvége során sokat tanultunk, így a kezdőbeállításaim egyértelműen jobbak voltak a múlt heti időmérőn használtaknál. Ez volt a pozitívum. Az egyensúllyal semmi gondunk nem volt, de a gumik most kevesebbet bírnak. Ezek a lágyabb keverékek megnehezítik a dolgunkat, különösen megtankolt autóval."

A második edzésen leggyorsabbnak bizonyuló Hamilton az utolsó ezredmásodperceket kereste a mai kétszer kilencven perc során. "Csak apróbb módosításokat végeztünk, amelyek itt-ott néhány ezredmásodpercet jelentettek. Összességében pozitív nap volt. Fejlesztéseket nem hoztunk, az autó változatlan, szóval az új dolgok kereséséről szólt a nap, ami jól alakult" - idézte őt a Crash.net.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: